Jätteskräll av Jim Frick

Vann till 90 gånger pengarna

SPEL

Fyra mer eller mindre sömnpiller med fyra halv eller helfavoriter.

Sedan klev Jim Frick in i handlingarna bakom Navarro – till skrälloddset 89,18.

Foto: KANAL 75
Jim Frick och skrällhästen Navarro.

Värdet på V64 åkte upp från 234 till 26?768 kronor. Snacka om storm i kuponghögen.

Amatörtränade och tio­årige Navarro hade före starten i går bara en seger på 23 starter. Inte konstigt att han bara var streckad på en dryg procent av kupongerna.

Jim Frick som gästkörde hästen laddade rejält från start men släppte direkt till ledaren och fick bogserhjälp fram till upploppet där luckan öppnade sig elegant.

– Jag friskade på lite från start, sen kändes han ruskigt bra på baksidan men jag blev lite orolig att vi skulle bli fast bakom ledaren, kommenterade Frick.

En mindre skräll (12,86) också i sista V64-avdelningen när Per Lennartsson direkt tog sig till ledningen med Rapkin. Han ryckte sedan undan i sista sväng och fick det försprång som behövdes till de jagande hårdingarna som attackerade bakifrån. Därmed höjdes värdet till 147?780 kronor.

– Han kändes laddad och han trivdes nog i ledningen, sa Per Lennartsson.

Lennartsson var också kvällens man med en dubbel. Han körde ett snyggt lopp bakom New Grove Global som tackade för det behagliga upplägget med att bara blåsa till det skrala gänget över upploppet i V64:ans inledningslopp. Supertränaren Kari Lähde­korpi bakom båda vinnarna.

Björn Goop åker omkring på landets alla banor och har uppvisning. Han gick förstås inte segerlös från banan i går heller. Tog till sin patenterade strategi bakom Escudo By Pass: snabbt till ledningen, sen lugnt tempo för att sen rycka undan över upploppet.

Det klart det ser lite snopet ut för konkurrenterna men har man inte skarpa pjäser nog att göra några motdrag så är det förstås inte enkelt.

Eddie Ekman