Experterna om SM-finalen

”Det går inte att tippa emot Frölunda”

Foto: THOMAS JOHANSSON
Martin Plüss jublar efter sitt 1–0-mål mot Linköping.
SPEL

Efter gårdagens semifinaldramatik står det klart att årets SM-final blir en repris på fjolårets: Frölunda mot Färjestad.

Men vilka blir svenska mästare? Vi lät åtta stora hockeyprofiler tippa finalserien. Fem av dem tror på Frölunda, två på Färjestad och mannen som lett båda lagen till SM-guld tror på...båda.

Conny Evensson, Fd förbundskapten

Avgörs i sjunde

– Båda lagen är väldigt bra och har en fantastisk spetskompetens som har tagit dem dit de är i dag. Frölunda har varit bättre i serien, men Färjestad har höjt sig otroligt i slutspelet. De går in i finalen med lika många matcher i finalen och det kommer avgöras i bäst av sju men jag kan omöjligt säga vem som vinner.

Erika Holst, Årets damspelare

Färjestad 4–3

– Jag tror att Nordström och Jönsson blir avgörande för Färjestad. De kommer tugga på och dra ett stort lass som drar med sig resten av laget till vinst.

Kim Martin, ishockeymålvakt

Frölunda 4–3

– Det är en svår fråga, det är två jämna lag. Men jag tror att målvakten blir avgörande och då tar Frölunda hem det.

Johan Thornberg, Svt:s hockeyexpert

Frölunda 4–3

– Det går inte att tippa emot Frölunda. Laget har uppträtt med en sån bestämdhet och hunger de senaste matcherna. Jag ser ingen mättnad alls.

Tommy Sandlin, ishockeytränare

Frölunda 4–3

– Jag säger Frölunda enbart för att de får den sista och avgörande matchen på hemmaplan, men det kommer bli otroligt jämnt.

Håkan Södergren, Tv 3:s hockeyexpert

Frölunda 4–2

– Dels har Frölunda en vana att vinna guld, dels har Färjestad Per Hållberg i laget och han vinner ju aldrig någonting?

Mats Näslund, team manager, Tre Kronor

Färjestad 4–3

– Det är två jämna lag, men Färjestad har en lite bredare trupp. Färjestads tredje- och fjärdekedja producerar mer än Frölundas.

Lars-Gunnar Jansson, radiosportens expert

Frölunda 4–3

– Frölunda är lite vassare. De har ett bättre material sett över hela laget. Från Tommy Salo till den sista ytterforwarden.