Han är redo för vem som helst

SPEL

I vårsolen på Romme fick vi ännu en gång njuta av Hot Shot Knick.

Med öronen på nacken sänkte han Victory Tilly från dödens och vann på 11,0.

Vem hade trott det?

Nu är han given i Elitloppet.

Själv var jag inne på att Hot Shot Knick kunde vara vinnaren - så bra som han varit hela vintern. Och nu vankades skoryck för första gången. Äntligen.

Men i mitt badkar blev det andra ytter, i rygg på Victory Tilly och då bet spurten bra.

Så blev det inte. Hemlighetsmakaren Ulf Ohlsson släppte nämligen ledningen så det bara sjöng om det med Bellman Töll och därmed fick Hot Shot knalla i dödens på Victory Tilly. Vem ville spela i det läget? Inte jag. Inte en spänn. Då hade jag gärna spikat Victory Tilly.

Men Hot Shot Knick mördade, nästan lite brutalt, 36-miljonershästen runt sista sväng och kopplade greppet in på upploppet. När Victory Tilly hade fräckheten att försöka kontra strök Lähdekorpis kanon öronen bakåt och svarade säkert.

Han var ruskigt bra och det var stor sport och Elitloppsbiljetten är fixad.

- Kari Lähdekorpi visste nog inte hur rätt han hade när han började prata om Elitloppet i vintras, sa körande Thomas Uhrberg och log brett.

Uhrberg berättade också något vi redan visste, att Hot Shot är otroligt tuff häst mot häst och att han nu är redo för vem som helst.

Min stormvaning gav 8,48 gånger

Hoppas att ni tog min stormvarning för Dalshan As på allvar. Jag skrev om honom både i fredags och lördags - tyckte att han var värd att tjata om. Norrmannen vann V75-1 till oddset 8,48, åkandes efter en lugn resa i fjärde ytter och attack sista varvet. 13,5 sista rundan räckte och blev över och som 15-procentare rev han fint i kuponghögen.

Det är faktiskt helt underbart när man jobbar fram en vinnare på det här sättet.

Jag ser regelbundet norska V75-loppen och den här kusen övertygade stort i starten innan när han small runt allt hemma i Norge. Och det var samma häst i går, en långluffare som alltid går som fortast över upploppet.

Mera Norge i kallblodsloppet (såklart) där Troll Jokeren, körd av Bosse Eklöf, plockade ner favoriten och min spik Trönöfaks från dödens. Äsch.

Precis som i badkaret

4,65-oddsaren Jocose spikade jag också och där stämde badkarskörningen perfekt.

Örjan Kihlström bjöd på en patentare, smög och smög och körde när de andra var klara. Stefan Hultmans bössa ledde bara en gång i loppet och det var på mållinjen. Segertiden duger: 13,5/2140 auto. Kungapokalen nästa.

Till sist: Tydligen, jag missade det själv efter som jag såg loppen live, misshandlades Vinnare V75 i TV4 igen. Att slakta loppen på det sättet är förstås ett hån mot alla som spelat. Och att göra det före utsatt sändningstid, så att man får upploppet av V75-3 mitt i synen när man slår på tv:n - det är oförlåtligt.

Vi har spelat! Fatta det! Spelat! Det är ingen lek.

MICKE

NYBRINK