”Han har öppnat fort i voltstart”

SPEL

Tyskfödde Conrad Lugauer har inlett året på ett tilltalande sätt.

19 segrar på 91 starter har det blivit och en segerprocent på fina 21.

Låt vara att det finns några vinster i Tyskland men ändå ett mycket bra facit. Glädejämnet så långt är förstås gamlingen Lassiter, V75-finalsegern i silverdivisionen med 250?000 kronor i förstapris samt att han nu på lördag återfinns på startlinjen i Olympia­travets final är anledningar som säkert gör att även de svenska hästägarna börjar få upp ögonen för tyskens kunskaper.

– När vi kom var det ingen större bredd på vårt material, visst hade vi några bra hästar men de var i klar minoritet, säger Markus Waldmüller, Conrads försteman i Sverige.

– Men nu är det bättre och även om det tagit tid har det även börjat komma in svenska hästar i vår träning. Det behövs för omsättning på hästarna är ett måste, i varje fall om man skall kunna hävda sig på den tuffa svenska marknaden, och det är ju vårt mål.

I kväll selar stallet ut några intressanta hästar där Cooper Beech (V65-2) har imponerat i provlopp.

– Vi provade honom barfota runt om och det föll mycket väl ut, han kommer att tävla så denna gång och i voltstart har han tidigare öppnat mycket fort.

White Star (V65-3) vann senast men borde han inte vunnit lättare med den smörresan?

– De fem omstarterna besvärade honom inget men däremot fick jag inte ned det norska huvudlaget och det behöver han. Jag hoppas att det fungerar denna gång.

Daniel Larsson