Det handlar om att ta ställning

SPEL

Order By Fax är Sveriges just nu bästa häst.

Bakspår spelar ingen roll– han är van att blåsa runt dem från kön.

Räkna med att det smäller i sista sväng.

För mig är spiken i Olympiatravet given.

Två av Sveriges bästa hästar, Dumle Loss och Order By Fax, gör upp i Olympiatravet. Man skulle kunna göra det enkelt för sig och strecka båda – då har man säkert 80 procents chans att överleva. Det är fegisvarianten och så kallad folkpartigardering. Men då tappar man i slagkraft, spel på hästar handlar om att ta ställning och våga vid rätt tillfälle.

Nu är det kanske inte så värst kaxigt att spika Order By Fax med tanke på hur han sett ut i de två senaste starterna. Näst senast, i försöket i Eskilstuna, fick vi se årets hittills värsta sista 500. Han forsade runt fältet i tredjespår och lekte sig förbi ledande Thai Tanic.

Senast visade han att han inte behöver spara speeden då han sänkte allt från dödens och vann på 11,3 utan att ens behöva kavla upp ärmarna.

Dumle i ledningen?

Visst kan det bli svettigt om Dumle Loss lyckas försvara ledningen – och det kan inträffa, hästen frontade från samma spår på samma bana näst senast, med samma kusk – men jag räknar ändå med att det bli tufft tempo, gasa Jos, och sen vrider Lennartsson på när de är mogna att plockas.

Loppen i övrigt? Här är mina tankar i korthet:

V75-1: Jewish Banker borde kanske vinna men han fick stryk senast när han synades och det kan vara så att formen är på väg ner. Jag gissar inte och spikar när det gäller storfavoriter utan garderar och hoppas på ny förlust. Troligen har jag fel, men om jag har rätt bli jag rikligt belönad. Det är spel, inget annat.

Låst på två

V75-2: Across The Lines från spår åtta kan förlora, läget är katastrofalt. Draget är givetvis Colombian Necktie (31 %) som jag snart är delägare i med alla mina torskbongar? Låst på två.

V75-3: Åke Svanstedts tanks Zoccer Wadd kan vara klar – men är formen på topp? Suzanne (34 %) är det givna motbudet. Slipper Hot Shot Knick nu.

V75-4: Alevana Liston blir favorit är det kan vara en kanon. Han är veckans lowbudget-spik. Jag tycker dock dock att Jargong (10 %) ser underbar ut och vill även ha med spurtexperten Zerus Windy.

V75-5: Här är det många streck som gäller, den som är snål spricker.

V75-7: Två streck, Arras och Nicolas Cake, kanske räcker men jag släpper aldrig Tecos Wareco (10 %) som blivit härligt bortglömd. Han är lika bra som Nicolas, det såg vi ju i Halmstad näst senast.