Amerikansk stjärna till Elitloppet...

...får sällskap av Thai Tanic som var starkast i Olympiatravet

Foto: KANAL 75
GULDLOPPET Björn Goop och Thai Tanic vann en miljon kronor och en plats i Elitloppet. "Vi sade ja på stående fot", sa Björn Goop.
SPEL

GÖTEBORG

Förra söndagen kunde Sportbladet avslöja att Hot Shot Knick var klar för Elitloppet.

I dag kan vi först av alla meddela att årets snabbaste häst, Self Professed, kommer till start.

Dessutom vann Thai Tanic Olympiatravet på Åby i går, där det låg en plats i potten.

Björn Goop.

Olympiatravet är avgjort.

Nu är det dags för årets största snackis i trav-Sverige; vilka hästar som är aktuella för och borde vara med i Elitloppet sista söndagen i maj på Solvalla.

Regerande mästaren Steinlager fick första inbjudan och har tackat ja. Kari Lähdekorpis Hot Shot Knick blev nummer två i skaran.

Fint besök

Efter ett fjolårslopp utan amerikanska stjärnor är det nu klart med ett fint besök från andra sidan Atlanten avslöjar Solvallas sportchef Mattias Stenby för Sportbladet.

Fyraårige hingsten Self Professed har lovat att komma. Han tränas av Mark Ford och brukar köras av amerikanske stjärnkusken Mike Lachance.

Det är den häst som travat snabbast i världen under 2006 med tiden 1.10,2.

- Intresset från USA verkar större än de senaste åren. Jag tror att vi kan få hit ytterligare ett par därifrån, säger Mattias Stenby.

Han och Solvallas vd Robert Karlsson var i går nere i Åbys vinnarcirkel för att också bjuda in den fjärde hästen till sitt internationella storlopp. Thai Tanic vann Olympiatravet, priset var en miljon kronor och en plats i Elitloppet.

Från Norge

- Vi sa ja på stående fot. Elitloppet är vad allt går ut på för de bästa hästarna den här tiden av säsongen, säger kusken Björn Goop.

Den femårige hingsten flyttades i vinter från Norge till Gooparnas träning. I går hade han mer hästkrafter än favoriterna Order By Fax, Dumle Loss och Super Light.

14 510 åskådare på Åby hyllade vinnaren.

Samtidigt var den tredje mannen i Elitloppets ledning, promotorn Klaus Koch, i franska Eghien och såg hemmanationens största stjärna Jag de Bellouet vinna Prix d"Atlantique.

- Det ser förhoppningsfullt ut att Jag de Bellouet också ska kunna komma till Elitloppet, säger Mattias Stenby.

ELITLOPPET 2006

Mattias Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM