Hot Shot Knick kan ge spelare storvinst

Stefan vinner 360 000 på Elitloppsseger i maj

SPEL

6000 kronor satsade till 60 gånger pengarna.

Stefan i Skellefteå, som inte vill gå ut med efternamn, tycker han gjort ett fynd.

Om Hot Shot Knick vinner Elitloppet blir han 360000 kronor rikare.

Foto: KANAL 75
VINTERNS SNACKHÄST Hot Shot Knick har haft en kometutveckling. Kusken Thomas Uhrberg sitter i sulkyn. "Det är dessutom världens bästa kusk", säger spelaren Stefan i Skellefteå som har satsat på hästen i Elitloppet.

Redan nu har spelbolaget Unibet omsatt en halv miljon kronor på Elitloppet den sista söndagen i maj.

Stefan i Skellefteå satte den 1 april 6000 kronor på Hot Shot Knick som vinnare till oddset 60 gånger pengarna.

- Det gick inte att motstå det oddset, och hästen har sett ännu bättre ut sedan dess. Men det är långt kvar och jag satsar inga pengar som jag inte har råd att förlora, säger han.

Karis debut

Hot Shot Knick är den häst som ser bäst ut av svenskarna i dagsläget. Det är Kari Lähdekorpis första start i Solvallas storlopp, men Halmstadtränaren har gått ut med att den åttaårige hingsten kommer att gå under 1.10 i tid där.

Nu är Hot Shot Knick nere i 9,00 i odds hos Unibet.

- Vi fick in mycket spel på Hot Shot Knick till 60-70 gånger pengarna. Det är en kraftig risk för oss, som bookmakers vill vi inte att han ska vinna, säger Daniel Olenklint på Unibet.

Andra risker har spelbolaget på Thai Tanic och Dumle Loss.

Mycket spel kom in på Thai Tanic i vintras när det började ryktas om att han gått banrekord i Gooparnas träning. Flera stora vad togs också emot på Dumle Loss när han gick bra i Frankrike.

I lördagens Olympiatravet vann Thai Tanic och stärkte sin position. Inför samma lopp galopperade Dumle Loss både i provstart och värmning och sänkte sina chanser att över huvud taget komma med i loppet.

Däremot ser Unibet gärna att Steinlager, Conny Nobell, Giant Diablo eller Order By Fax vinner.

Oddsras på amerikan

Sportbladet avslöjade i söndags att världens snabbaste häst i år, amerikanske Self Professed på 1.10,2, är klar för Elitloppet. Det fick Unibets odds att sjunka från 75 gånger pengarna före artikeln till oddset 25,0 efter avslöjandet.

Mattias Karlsson