Spelfest på Champions League

Bosse Lundkvist rankar de bästa spelen i kvällens omgång

Foto: AP
Spelexperten Bosse Lundkvist tror att Dirk Kuyt vinner duellen mot Samuel Eto'o.
SPEL

I dag fortsätter Champions League-festen.

Fotbollsturneringen är en av årets stora spelhändelser.

Nätbolaget Unibet har till exempel över 600 CL-spelobjekt den här veckan.

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist satte Bomben till 17 000 gånger pengarna i tisdags, här tipsar han om spel på kvällens Champions League-matcher.

1) Spelobjekt: M. Essien, Chelsea (döms gult eller rött kort i matchen)

Bolag: Unibet

Odds: 3,75

Kommentar: Har en känsla av att det stundtals kommer att smälla ganska friskt på mitten i matchen Porto-Chelsea. En som definitivt inte kliver undan är Chelseas världsspelare från Ghana, Michel Essien. 3,75 på att han åker på ett gult kort är taget.

2) Spelobjekt: Dirk Kuyt, Liverpool (head to head-målskytt mot Barças Eto)

Bolag: Bwin

Odds: 5,50

Kommentar: Fem gånger pengarna på att Liverpools vasse kontringsspelare och målskytt Dirk Kuyt ska pricka in en boll mot Barça på Camp Nou kittlar. Inget överodds, men ändå spelvärt. Eto är inte färdig för några stordåd ännu.

3) Spelobjekt: Kommer någon straff att utdömas i matchen Roma–Lyon? (Ja)

Bolag: Expekt

Odds: 3,75

Kommentar: Det blir troligtvis mycket spel i och kring straffområdet i matchen på Olympiastadion. Lyons vassa kontringar har vi sett förut och Roma kan det här med att falla lätt i straffområdet. 3,75 är ett hyggligt straffodds.

4) Spelobjekt: 7-8 mål totalt, onsdagsomgången

Bolag: Unibet

Odds: 4,00

Kommentar: Det är många försvarsstarka bortalag som agerar i kvällens CL-omgång. 7-8 mål är ett ganska troligt intervall vad gäller sammanlagda mål i de fyra matcherna. Tror knappast att det drar iväg i någon match. Två i snitt satsar vi på.

5) Spelobjekt: Porto-Chelsea halvtid/fulltid (1/2)

Bolag: Bet365

Odds: 29,00

Kommentar: Ett frestande odds på att de tidigare (2004) CL-mästarna Porto forcerar till sig en ledning i första halvlek. Sedan såväl kvitterar som avgör Chelsea i den andra. Långsökt? Ja, kanske, men 26 gånger insatsen på det scenariot är värt ett par tior.

Bosse Lundkvist