Så slutar bottendramat i elitserien

Sporbladets spelexpert Jörgen Jönsson tippar avslutningen

SPEL

De flesta ishockeyintresserade spekulerar i hur platserna sex till elva slutar i elitserien.

Det räknas resultat i de kvarvarande omgångarna och det räknas tabeller.

Hos bland annat Unibet kan du tjäna pengar på att du vet bäst.

Sportbladets spelexpert Jörgen Jonsson har klart för sig.

6) Djurgården

Jörgen tippar plats: 7

Odds: 2,15 för plats 6–8.

Kommentar: Djurgårdens landslagsmän Bremberg och Hörnqvist skjuter laget till slutspel. Stabilt hemmaspel ger värdefulla poäng. Nyckelmatch hemma mot Luleå på måndag.

7) Linköping

Jörgen tippar plats: 6

Odds: 1,67 för plats 6–8.

Kommentar: Hemmasegern mot Skellefteå var enormt viktig för moralen. Bra spel även mot Färjestad i hemmamatchen innan det och nu väntar Malmö hemma efter kvällens tuffa bortamatch mot Timrå. LHC blir först av de sex lag som är indraget i bottenstriden.

8) Luleå

Jörgen tippar plats: 8

Odds: 1,80 för plats 6–8.

Kommentar: Elitseriens största gåta och då det ryktas om två falanger som drar åt olika håll inom laget så kan det bli problem. Hockeymässigt hör man hemma i slutspelet. Mycket avgörs redan i kväll mot Malmö.

9) Skellefteå

Jörgen tippar plats: 9

Odds: 2,60 för plats 9–10.

Kommentar: Skellefteå har sett lite slitet ut i de senaste bortamatcherna och några av de bärande spelarna som exempelvis Wernblom måste upp ett snäpp. Men Skellefteå har räknats ut tidigare och rest sig så trots svårt restprogram slipper man kvalseriespel.

10) Mora

Jörgen tippar plats: 11

Odds: 2,60 för plats 11.

Kommentar: Intressant match mot Brynäs i kväll. Vinner man då ökar chansen markant att slippa kvalserien. Men känslan är att det gått lite väl bra en längre tid och att formen nu kan vika vid fel tidpunkt.

11) Frölunda

Jörgen tippar plats: 10

Odds: 2,75 för plats 9–10.

Kommentar: Risken är stor för kvalseriespel men jag tror att man tar sig samman och passerar ett lag. Men då måste försvars- och framför allt målvaktsspelet förbättras jämfört med förlustmatchen mot Modo senast.

Mattias Karlsson