Jan Ramkloo är Sveriges bästa stryktippare

Nu väntar slutspel i Tips-SM i Stockholm

SPEL

Jan Ramkloo från Älvsjö utanför Stockholm är bäst i Sverige på Stryktipset 2007.

Tillsammans med resten av topp-13-fältet i Tips-SM ska han nu göra upp om priserna i det så kallade 13-slutspelet som avgörs i Stockholm innan EM-kvalmatchen Nordirland-Sverige den 23 mars.

– Det är ju alltid roligt att komma etta oavsett om det är Fia med knuff, Yatzy eller en fotbollsmatch. Man strävar ju alltid att vinna när man är med i en tävling, så det är jättetrevligt och väldigt positivt, säger vinnaren Jan Ramkloo i ett pressmeddelande.

Den 48-årige Älvsjöbon, som till vardags jobbar som säljare i filmbranschen, är mycket intresserad av framförallt engelsk fotboll. Det lyckosamma tippandet menar han till stor del beror på detta intresse kryddat med lite tur. Han lyckades förra året för första och hittills enda gången pricka in 13 rätt.

– Trupperna är så pass bra i England att det gäller att tänka på andra faktorer som avstängningar, motivation och så vidare, säger Jan som bland annat lyckades få in skrällkrysset Manchester United – Reading häromveckan. Mycket tack vare information han hade fått via Uniteds egen TV-kanal.

Jans lag i Tips-SM - ”Nisses gäng” - kom sexa i lagtävlingen och är alltså med i den finalen också. Där framhålls framför allt lagkamraten Ove Lindström, ägare till Midsommarkransens Spel- och Tobak.

FINALISTER

Sportbladet.se