Strömberg: Jag räknar med att Mjällby eller Kulti åker ur

Expekts expert satsar allt för att hänga kvar

SPEL

Glenn Strömberg var den stora förhandsfavoriten till att ta hem första omgången av Bolagsfajten.

Men efter fyra av fem veckor ligger Expekt-experten riktigt illa till.

Inför den sista omgången satsar Strömberg allt för att jaga Kulti och överlägsne Mjällby.

Nicklas Kulti, Ladbrokes

Hej,

Nu är det dags för sista omgången och varken jag själv eller Glenn har hittills imponerat. Alla idrottsmän vet att det är ingen konst att vinna när man är i form, konsten ligger i att hänga kvar när det går trögt. Av erfarenhet vet jag att 5-sets matcher går upp och ner och jag känner mig stark inför sista och avgörande omgången.

Elfsborg-Helsingborg

Tips: 1

Odds: 2,00

Bet: 50 SEK

Premiär för den svenska fotbollen inom supercupen. Helsingborg har inte imponerat på försäsongen. De ser ut att lida från förlusterna av Granqvist i backlinjen och Shelton fram. Henrik Larsson har fortfarande inte spelat för HIF i år, men ska eventuellt göra comeback här. Helsingborg trivs inte på Elfsborgs konstgräs.

Lyon- Bordeaux

Tips: 1 Asian hcp

Odds: 1,90

Bet: 100 kr (Du vinner på 1.90 om Lyon vinner matchen. Du förlorar om matchen blir oavgjord eller Bordeaux vinner.)

Lyon har chansen att ta hem dubbeln i Frankrike genom att vinna både ligan och Franska ligacupen. Finalen i cupen som spelas i Paris motiverar säkert stjärnspeckade Lyon.

Barcelona- Deportivo

Tips: 1 Asian Line hcp

Odds: 1,74

Bet: 50 kr (Du vinner på 1.74 om Barcelona vinner matchen med en målskillnad på två eller flera mål. Om Barcelona vinner med ett måls målskillnad får du tillbaka halva insatsen. Du förlorar hela insatsen om matchen blir oavgjord eller 0.00 vinner.)

Barcelona har ligatiteln att spela om, 7 mål på de senaste två matcherna (varav Eto 2 mål och Messi 4 mål). Målkungarna i toppform i kombination med att Barcelona är otroligt hemmastarka så tror jag att Barca vinner med två mål eller fler, halva insatsen tillbaka om det blir endast blir ett mål i målskillnad ger tillräcklig trygghet för att våga satsa.

Kvar i kassan efter fjärde omgången: 571,50 SEK

Johan Mjällby, Unibet

Hejsan!

Dagen D nalkas för första vändan av bolagsfajten. Jag har den rosa ledartröjan och räknar med fortsatt lir. Personligen är jag inte ett dugg överraskad, men lovar lyfta på hatten om mina konkurrenters spel innebär att jag måste kliva av. Bägge herrarna måste chansa kraftigt för att besegra mig och därför spelar jag med lite mer sans och balans denna vecka.

Tottenham – Reading

Tips: över 2,5 mål

Odds: 1,90

Bet: 30 kr

Spurs har spelat 14 raka matcher innehållande över 2,5 mål. Laget sprutar in mål och försvaret läcker betänkligt. Bortalaget är också oerhört målglatt även om formen kunde vara bättre. En viktig match i kampen om Uefacupspel och mål i massor väntar på White Hart Lane till ett kanonodds!

Getafe – Real Zaragoza

Tips: under 2,5 mål

Odds: 1,55

Bet: 30 kr

Här räknar jag med en målfattig historia. Hemmalaget har på 14 matcher i Madrid målskillnaden 14-4! Schusters manskap har ligans bästa försvar, men offensiven lämnar lite att önska. Bäst tysken trollar fram lite magi framåt om Real Madrids president ska ta fram checkhäftet. Real Zaragoza är frejdiga hemma på La Romareda, men borta byter man skepnad och blir tillknäppta. 0-0, kanske ?

NAC Breda – PSV Eindhoven

Tips: 1X

Odds: 1,96

Bet: 30 kr

Ja, jag vet att PSV är överlägset NAC Breda som lag, men det finns en del som talar för hemmalaget. NAC Breda har bara 2 förluster på 14 hemmamatcher och dessutom möttes lagen i cupen för inte länge sedan med resultatet 3-0 till 8:e placerade NAC Breda. PSV siktar på kvartsfinalen i Champions League mot Liverpool. Koemans mannar var yra som höns i försvaret senast mot Ajax och saknaden av Alex är kännbar. Lagets bästa spelare offensivt i mitt tycke, Arouna Koné, också borta.

Här kan det skrällas!

Bayern München – Schalke 04

Tips: X2

Odds: 1,76

Bet: 30 kr

Toppmöte i Tyskland och Bayerns sista chans att haka på trion framför. Trots detta väljer jag bortalaget, då BM kommer att satsa allt krut inför mötet mot Milan några dagar senare. Champions League känns som lagets bästa chans att lyfta en pokal denna säsong. Jag har stor respekt för Hitzfelds lags hemmafacit, men Schalke har inte torskat på bortaplan i ligan sedan slutet av oktober. Varela och Lövenkrands tillbaka efter skador. Minst en pinne grejar Schalke i denna tuffa fight!

Johan

Kvar i kassan efter fjärde omgången: 1084,70 SEK

Glenn Strömberg, Expekt

Hej!

Nu gäller det att komma ikapp och jag ser en hel del möjligheter denna helg.

Jag har spelat och tippat flera spel de senaste veckorna utan att vinna men nu kan det vara dags.

Eller rättare sagt: nu ÄR det dags.

Jag har dessa krysstips i en dubbel: Atalanta-Fiorentina och Getafe-Zaragoza.

Oavgjort ligger i luften och detta kommer att bli ett mycket bra spel. Man kan verkligen ana ett rejält kryssvärde i dessa matcher.

Detta är sista omgången i Spelbolagsfajtens första runda och jag räknar med att Mjällby eller Kulti åker ur.

Nu är det dags att visa var skåpet står.

Vi ses snart igen!

- Glenn Strömberg

Getafe – Zaragosa X (3.15)

Atalanta Forentina X (2.85)

Odds: 8.98

Bet: 219 SEK

Kvar i kassan efter fjärde omgången: 219 SEK

ARTIKELN HANDLAR OM