Bambino kan ordna fin present till Erik

Läget stabilt efter hjärnblödningen

SPEL

Förra veckan drabbades tränaren och

kusken Erik Svensson av en hjärnblödning.

På söndag kan han nå sin livs travframgång när Torbjörn Jansson kör hans Bambino Banker i Derbyt.

– En seger skulle betyda otroligt mycket, säger sambon Anneli Norberg från Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Foto: KANAL 75
HOPPFULLT Erik Svensson har tillfrisknat mirakulöst fort efter hjärnblödningen, men kommer att ligga kvar på sjukhuset i Uppsala under överskådlig framtid.

Det var efter en diskbråcksoperation förra onsdagen som Solvallatränaren Erik Svensson, 49, drabbades av en hjärnblödning.

Det kritiska läget förbättrades sedan mirakulöst snabbt. Nu är läget stabilt – Erik Svensson kan röra på sig och prata.

– Med hänsyn till hur allvarligt det såg ut känns det jättepositivt nu. Läkarna säger att hela sjukdomsbilden är konstig, de förstår inte hur han kunnat bli så bra så snabbt, säger Anneli Norberg.

Erik Svensson kommer att bli kvar på sjukhuset under överskådlig framtid. Till sviterna hör depression och kraftig huvudvärk som gör att han har svårt att fokusera blicken – men i slutändan kommer Erik bli helt återställd.

Följer Derbyt från sjukhuset

Det traditionsrika fyraåringsloppet Derbyt på Jägersro på söndag ska Erik försöka följa från sjukhussängen. Torbjörn Jansson kommer att köra hans Bambino Banker som har spår ett.

– Bara att Bambino Banker startar är det största som har hänt i hans karriär. Det är hans fjärde häst som kvalificerat sig till Derbyt, men han har aldrig haft någon med så stor

segerchans, säger Anneli Norberg.

– I den här situationen skulle en seger betyda otroligt mycket – ekonomiskt och känslomässigt, det skulle bli mindre stress.

Ägarna har vid seger lovat att komma till sjukhuset med den gula segerkavajen på måndag.