Ännu en favoritomgång

Challe Berglund guidar till V75 i sista stund

SPEL

Derbyhelg med uppvärmning i form av V75 i dag innan det stora slaget avgörs imorgon. För mig ser det ut som ännu en favoritomgång där det haglar av spikförslag.

Laritz Supergoal, Improve Ås, Quantum Joyride, Juvel Neo, 10 Baron Rols och Important. Ja, ni förstår själva att vinner flera av dom här så stannar utdelning på fyrsiffrigt för 7 rätt men det gäller att pricka rätt spik. Quantum Joyride tror jag är den bästa och testar med garderingar på övriga för att få lite utdelning.

V75-1

Favoriten:

Att från bakspår runda ett sånt bra fält och vinna som 3 Laritz Supergoal gjorde i finalen på Valla är imponerande, kvar i klassen och ett spikalternativ.

Outsidern:

Skulle 6 Sundance Clover hinna förbi favoriten från start kan han bli farlig men om han hamnar utvändigt om ledaren är han körd.

Spetsbudet:

3 Laritz Supergoal som kan bli luggad av 5 Hudson Blue och framför allt 6 Sundance Clover.

Korsdraget:

Räkna inte bort 9 Harmonic Silvio bara för att han blev rundad av favoriten senast, barfota och idag är det Harmonic Silvio som smyger och speedar till slut.

V75-2

Favoriten:

2 Don Silvio verkar vara lite på uppgång och kanske kommer årets första seger idag, han kan öppna men frågan är om kusken laddar från start.

Outsidern:

6 Ron Keeper har haft många dåliga lägen på slutet och dagens är inte det bästa heller men han är snabb och kan eventuellt överta ledningen.

Spetsbudet:

2 Don Silvio eller 6 Ron Keeper.

Korsdraget:

Ville Karhulahti är en bra kusk och 9 Shamin är en bra häst, den kombinationen kan innebära att drygt 80 % av kupongerna åker.

V75-3

Favoriten:

Om någon utmanar 2 Improve Ås kanske han får jobbigt men får han sitta lugn i ledningen blir han svårslagen, hotet kan han kanske låsa fast på innerspår.

Outsidern:

1 Red Chili Pirat är en som kan sätta press på favoriten om han hittar ut från sitt innerspår, just läget är det som talar emot Red Chili Pirat.

Spetsbudet:

2 Improve Ås har väldigt stor chans att försvara ledningen, 7 Camilla Highness och 8 Tag The Devil är snabba men hinner nog inte förbi Improve Ås.

Korsdraget:

8 Tag The Devil som är streckad på 23 % är det närmaste ett korsdrag jag kan komma, han kan hamna risigt till men avslutade rappt i årsdebuten senast.

V75-4

Favoriten:

Saker som långresa och 4: e spår kan ses som anledningar för att gardera 4 Quantum Joyride men dagens motstånd ser väldigt tunt ut och jag spikar utan tvekan.

Outsidern:

5 Staro Yoko hade kanske kunnat vara en utmanare men hon tappar säkert mer från sitt spår än vad favoriten gör och då blir det tufft.

Spetsbudet:

Förmodligen 6 B.Glorius men 7 La Fiori är snabb hon med.

Korsdraget:

9 Sweet Black Lady mötte ett par stridsvagnar senast och klarade inte av det utan tröttnade i ledningen, får smyga idag vilket kanske är rätt recept

V75-5

Favoriten:

12 Juvel Neo är riktigt bra och det är ingenting som talar för favoritfall förutom spåret, skulle det gå sakta sänder Svanstedt fram på en gång.

Outsidern:

1 Pontiac Index är bra iväg i voltstart och kanske spetsar vilket kan vara intressant då han är stark, avslutade vasst senast.

Spetsbudet:

Dåligt med startsnabba hästar varför det finns chans att 1 Pontiac Index kan spetsa, enda hotet torde 4 Diamond Space vara.

Korsdraget:

1 seger på 12 starter i år är inte så man blir imponerad men 7 Allen All Over verkar vara på gång, hittar ”bara” Ulf Ohlsson bra slagläge så?

V75-6

Favoriten:

10 Baron Rols fick ett drömlopp senast från bakspår, hårt tempo och bra ryggar, tror att han kan få det tuffare idag från bakspåret.

Outsidern:

Med 4 raka segrar blir 4 Vanilla Sky förstås flitigt streckad men jag tycker att det är värre idag än tidigare, hon får ett bra lopp då hon är startsnabb.

Spetsbudet:

1 Emil Palema spetsar om Erik vill, annars är det 2 Victory Dór, 4 Vanilla Sky och 5 Made For Victory som tampas om ledningen.

Korsdraget:

Om Erik kör felfritt med 1 Emil Palema och vågar svara ledningen tror jag att han vinner, förutsatt att det inte blir toktempo hela vägen förstås.

V75-7

Favoriten:

4 Important är en tanks och med värsta hoten på bakspår ser jag egentligen ingen som ska kunna hota då han säkerligen får överta ledningen.

Outsidern:

9 Copper Beech är det naturliga hotet men spårlottningen fällde säkert Lugauers 5-åring. Han har tagit sina senaste segrar från spets.

Spetsbudet:

1 Onceanight eller 3 On Way Laday spetsar men släpper till 4 Important, hur mycket laddas 7 Gentle Seat R.L?

Korsdraget:

7 Gentle Seat R.L vinner ofta och om han laddas framåt direkt kan han bli avlöst utvändigt ledaren av Copper Beech, då kan han bli farlig.

Challe Berglund ([email protected])