Så vinner du i kvalet

Marcus Källberg guidar dig till bästa spelen

SPEL

Knappt två månader efter att Fabio Grosso slog in den avgörande straffen i VM-finalen inleds nu kampen om platserna i nästa stora mästerskap – EM 2008 i Schweiz/Österrike. 19 kvalmatcher står på programmet under lördagen och hos nätbolagen finns det en del intressanta spel både på dagens matcher och på grupperna ?

Grupp E

– Vinnare

Spel: Kroatien.

Odds: 5,00.

Spelbolag: Ladbrokes.

Kommentar: England är kanske bäst i gruppen men som vanligt är laget oddsmässigt överskattat (1,50 i snittodds). Både Kroatien och Ryssland är mycket kapabla i grunden och kan mycket väl utmana engelsmännen om gruppsegern. Av ovan nämnda duo är Kroatien ett mer pålitligt lag och 5,00 på dem känns som ett överodds.

Grupp A

– Att gå vidare (etta eller tvåa)

Spel: Serbien.

Odds: 1,877.

Spelbolag: Pinnacle Sports.

Kommentar: Serbien gjorde en minst sagt svag insats i VM men då var laget hämmat av skador och avstängningar och var aldrig i närheten av sin normala standard. Här har man hamnat i en grupp som bör stå mellan dem och Portugal och där laget har en mycket god chans att gå vidare. Belgien redan har tappat två onödiga poäng hemma mot Kazakstan och Polen och Finland kan säkert överraska i enstaka matcher men är inte tillräckligt bra för att utmana om andraplatsen i längden.

Estland – Israel

Under/över 2,5 mål

Spel: Över.

Odds: 2,40.

Spelbolag: 3BWin.

Halvtid/full tid

Spel: 2/2.

Odds: 4,00.

Spelbolag: Stan James.

Kommentar: Estland gjorde en riktigt dålig match hemma mot Makedonien och

0–1 var klart i underkant. Till den här matchen har man viktige anfallaren Oper tillbaka men samtidigt defensiva problem då mittbacken Post saknas och ytterligare fyra backar är högst osäkra till spel. Israel imponerade i VM-kvalet och då anfallaren Colautti blivit israelisk medborgare och fått klartecken till spel av Uefa är man vassare framåt nu. Tror på vinst för Israel i en målrik match.

Georgien – Frankrike

Under/över 2,5 mål

Spel: Över.

Odds: 1,95.

Spelbolag: 10Bet.

Kommentar: Matcher med Frankrike är normalt sett inga målfester men här talar en hel del för ganska öppen match. Georgien är defensivt försvagat då nyckelspelaren Kaladze samt Khizanesishvili och Tskitishvili saknas och det bör fransmännen kunna utnyttja och dessutom är hemmaoffensiven med formstarke Arveladze i spetsen långt ifrån ofarlig.

ARTIKELN HANDLAR OM