Guiden till storkovan

SPEL

Allsvenskan och superettan lever - i båda ändar.

I kväll går kampen om poängen vidare. För topplagen är det bara segrar som gäller. För lagen i botten kan en poäng vara guld värd.

Sportbladets Per Nicklasson har koll på hur det går i kvällens matcher. Här är de fem bästa spelen - till de bästa oddsen.

Foto: ulf höjer
Sportbladets Per Nicklasson tror på Lance Davids Djurgården mot Gais i kväll. Öser laget in mål kan pengarna bli stora.

Djurgården-Gais 1

Landskrona-Väsby 1

Odds: 2,47. Spelbolag: Betsson.

Sportbladets kommentar: Djurgården har en del skadeproblem men med en bred trupp ska det inte vara några problem. Den enda "riktiga" halvleken man fick spela mot Bajen såg det bra ut - bättre än tidigare i år. Här tar laget en säker seger mot ett Gais som matchar flitigt och inte har några förväntningar på att vinna en sådan här match.

Landskrona har fått upp ångan ordentligt i de två senaste matcherna. Väsby verkar ha tappat den fina augustiformen - september har inletts med två raka förluster. Även om Landskrona haft vissa sjukdomsproblem i veckan finns det inget annat än vinst för Bois om drömmen om allsvenskan ska leva."

Öster-Gefle 1

Odds: 2,65. Spelbolag: Betsson.

Sportbladets kommentar: Öster har värvat bra men ändå inte fått ihop det. Måste samla ihop sig efter stjärnsmällen mot AIK (1-5 i baken). Ibland måste man gå på magkänslan, och den säger att det är dags för Öster att göra sin bästa match för säsongen. Annars går nog det allsvenska tåget.

Örgryte-Halmstad Under 2,5

Odds: 1,90. Spelbolag: Expekt.

Sportbladets kommentar: Örgryte har Anders Prytz avstängd, men inga övriga problem. Värre för Halmstad som är skadedrabbat; senast i raden är Emil Jensen som är borta resten av säsongen med knäskada.

Halmstad med alla sina skador lär inte ha något annat val än att i första hand säkra hemåt. Räkna med köttmur och få mål, definitivt under 2,5.

Det här är ett mycket bra spel!

Örgryte-Halmstad X

Odds: 3,45. Spelbolag: Betsson.

Sportbladets kommentar: Halmstad lär som sagt spela defensivt och det är upp till Örgryte att luckra upp försvaret. Klarar man av det?

Kan mycket väl bli en 0-0-match.

Djugråden-Gais 1, 2, 3, 4, 5-0, 1

Örgryte-Halmstad 0, 1-0, 1

Öster-Gefle 2, 3, 4-0, 1

Spelform: Bomben (Svenska Spel).

Radantal: 240 rader. Odds: rörligt.

Sportbladets kommentar: Vi måste givetvis ta sikte på de stora pengarna också, de finns att hämta på Svenska Spels "Bomben".

Draget är att Öster kommer att ta en klar seger mot Gefle. 3-0 eller 4-0 bäddar för höga odds. Med ett sådant drag (och utfall?) behöver vi inte vara särskilt fräcka i de två övriga matcherna.

Per Nicklasson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM