”Improve Ås håller undan”

Challe Berglund guidar till V75 i sista stund

SPEL

När det är Örebro som är arrangör av V75 blir det ofta en väldig fokusering kring hur svårt det är att hålla ledningen från innerspår och hur kort upploppet är – med all rätt.

Det är utifrån de förutsättningarna som jag har valt spikar idag.

Improve Ås i V75-3 spetsar och håller undan tack vare det korta upploppet och Ocean Prince i V75-4 styr loppet antingen från dödens eller ledningen och vinner säkert.

V75-1

Favoriten:

6 Talang Sund står på öret rätt inne i loppet, har gått bra från risiga lägen på slutet men idag ska han laddas mot spets när läget ger möjlighet till det.

Outsidern:

2 Domain Launcher vinner inte så ofta men är ändå alltid med i striden om segern, positionerna avgör jämna lopp som detta och det talar för Domain Launcher.

Spetsbudet:

1 Baloo Skift kanske kan hålla ledningen, om inte är det 2 Domain Launcher och 6 Talang Sund som jagar spets.

Korsdraget:

1 Baloo Skift står lite halv tufft inne i loppet men har å andra sidan ett bra läge, speciellt om han kan hålla ledningen.

V75-2

Favoriten:

Ett halvvarv längre hade inte skadat för 5 Ricard men dagens distans fungerar bra det med, han är rejäl och kommer säkert att köras offensivt av den anledningen.

Outsidern:

2 My Gentleman har utvecklats till en segermaskin i år, bra läge men har oftast vunnit bakifrån, hänger formen kvar fortfarande?

Spetsbudet:

Tunt med spetsbud och det ser ut som att 4 Orso kan spetsa om nu inte 2 My Gentleman överraskar och tar ledningen.

Korsdraget:

6 Atlas Gold var chanslös mot Ricard nyligen men bra senast och vid en duell mellan My Gentleman och Ricard kan det vara Atlas Gold som är vinnaren.

V75-3

Favoriten:

2 Improve Ås har flyt igen med spårlottningen och det ser ut att bli en spets och slut historia, bara Giant Superman kan sätta stopp för det.

Outsidern:

Bara ettor i raden har 4 Picture Ås och han behöver inte skämmas för dom, vid segern på Gävle lämnade han Improve Ås långt bakom sig.

Spetsbudet:

2 Improve Ås.

Korsdraget:

7 Giant Superman kan ”allt” ibland men däremellan är han oförklarligt blek, tycker inte att han får godkänt senast, är nog ändå på väg mot toppformen

V75-4

Favoriten:

Bortkörd senast var 6 Ocean Prince som då galopperade i striden kort före mål, i det här gänget är han nog bara bäst och Roger Malmqvist gör inte samma misstag igen.

Outsidern:

8 Zovilja har hamnat tråkigt till och kommer nog att hamna svårt till i loppet och det går inte på Örebro´s korta upplopp, med flyt från början blir hon farlig.

Spetsbudet:

Flera startsnabba där nog 3 Myra Mejl ändå är den som tar ledningen, hur gör Lennartsson när 6 Ocean Prince kommer ångande? Släpper eller svarar?

Korsdraget:

4 Estrella Skift var kraftigt förbättrad senast efter utrustnings ändringar och ska man gardera favoriten är hon absolut värd ett streck.

V75-5

Favoriten:

12 Vanilla Sky var precis som vanligt väldigt bra senast men jag tror att det blir tufft att runda hela fältet, preparé inför nästa veckas final?

Outsidern:

Det ser ut att bli en invändig resa igen för 1 Västerbo Zoofine, hon visar bra form men det har inte stämt i loppen för henne, jag tror inte att det är dålig skalle på henne.

Spetsbudet:

2 Sharp Concrete eller 5 Parisienne? 3 Joeann Nicc är snabb men ska ha ryggar för att kunna vinna.

Korsdraget:

9 Gin T.Annie slipper vara med i startrusningen men när den lagt sig tar Frank Nilsson ett initiativ och sätter sig utvändigt ledaren, där är hon stark Gin T.Annie.

V75-6

Favoriten:

Det ser jobbigt ut för 8 Nouveau Riche, hon är väldigt rejäl men hon kommer förmodligen att få en väldigt jobbig resa och det är tufft i en silverdebut.

Outsidern:

3 Nine Nine One L är startsnabb och blir att räkna med från ledningen om han får bestämma men jag tycker nog att han bör synas, det finns flera som vill göra det.

Spetsbudet:

3 Nine Nine One L utmanas av 6 Airstrike,

Korsdraget:

10 Sir Henry börjar hitta tillbaka till storformen och han får man inte glömma bort, Micke J är inte rädd för att köra på innerspår och det kan vara vägen till seger.

V75-7

Favoriten:

Flera av elithästarna har visat sämre form efter en lång säsong och det kanske syntes på 15 Spring Ray också senast, trots det är han given 1: a häst.

Outsidern:

3 Francoso har tjänat mycket pengar i år och gått upp klass men bär det bra, han varierar sina insatser så man vet aldrig var man har honom.

Spetsbudet:

1 Haark körs i ledningen så länge lampan lyser.

Korsdraget:

13 Andaloux kan vara ett roligt streck, han har visat bra form på slutet utan att få vinna men hittar Söderqvist rätt väg med honom så är han en av många streck.

Challe Berglund ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM