Digger Crown eller Giant Diablo är frågan

Challe Berglund guidar till V75 i sista stund

SPEL

Finaler på Solvalla idag och Kriteriet och Oaks i morgon, ingen dålig helg!

Klart bra sport som bjuds där guldfinalen är lite tunn, med all rätt den här årstiden.

Digger Crown eller Giant Diablo är frågan där. Erik Adielsson har 2 tunga favoriter från innerspår, förutom Digger Crown har han också Royal Snix. Trycker någon på Digger eller får han domdera fritt i spets? Galopperar Royal Snix eller kan han behålla ledningen? Frågor som kräver svar för att hitta alla 7 rätt.

V75-1

Favoriten:

Från ledningen kan 1 Spoon Hornline bli svår för övriga men hon kommer inte att få ledningen enkelt och då är frågan hur mycket det kostar.

Outsidern:

Favoritens stallkamrat, 8 Zoccer Wadd är en benhård häst som när hon är i toppform tuggar ner det mesta från dödens, tror inte at hon kommer pressa favoriten dock.

Spetsbudet:

1 Spoon Hornline blir hårt utmanad av 3 Eli Sea och även 6 Twigs Kayo som dock bara vill ner till innerspår.

Korsdraget:

Det enda som kan fälla favoriten är att hon missar ledningen och då blir loppet vidöppet, 4 Needles´N Pins har hårdheten som behövs för att vinna.

V75-2

Favoriten:

5 Juvel Neo har varit väldigt bra och är obesegrad i år, tycker ändå att det är en favorit i fara då det finns flera väl så bra hästar som han i fältet.

Outsidern:

2 Maggies Boy fick äntligen en framspår, kom bort senast från bakspår men gick bra ändå till slut, startsnabb och kanske kan ta ledningen.

Spetsbuden:

2 Maggies Boy, 3 Mr New Dawn och 5 Juvel Neo

Korsdraget:

6 Sunhills Columbus gjorde ett strongt lopp senast och även gången innan då han hade en kort galopp, 2: a då knappt slagen av Maggies Boy, streckvärd!

V75-3

Favoriten:

1 Digger Crown tar ledningen men vad händer sen? Kommer någon och trycker? Och vem ska det vara? Eller får han dirigera loppet som han vill? I så fall vinner han.

Outsidern:

7 Giant Diablo fick äntligen utdelning på sin form i Sundsvall, om någon ska utmana favoriten under loppet så är det nog hon.

Spetsbudet:

1 Digger Crown

Korsdraget:

Svårt att hitta några korsdrag då jag tror att loppet står mellan Digger Crown och Giant Diablo, 9 Tag The Devil kan vara ett bud med lite flyt i loppet.

V75-4

Favoriten:

6 Blue Canyon är stor favorit i klass III finalen men jag är inne på att man ska gardera, positionerna blir väldigt avgörande i ett jämnt lopp.

Outsidern:

1 Earnest Tilly har spets chans och därifrån säljer han sig dyrt, det visade han om inte annat vid försök segern på Gävle.

Spetsbudet:

1 Earnest Tilly eller 4 New Photo

Korsdraget:

När 9 Alf Somolli kvalificerade sig för finalen hade han ett sämre läge än idag, överpace hjälpte honom den gången och det behövs även idag för seger.

V75-5

Favoriten:

1 Royal Snix är startsnabb och skulle han försvara ledningen tror jag inte dom andra rår på honom, han har dock galopperat ibland när det blivit hård körning från start.

Outsidern:

4 Sembs Gregory är även han startsnabb men jag tror inte att han hinner förbi favoriten, Sembs Gregory är het om favoriten kommer bort.

Spetsbudet:

1 Royal Snix är snabb men från bricka 8 kommer Hans-Owe att ladda med Made För Victory och han kan hinna förbi.

Korsdraget:

Är det någon som får tag i 8 Made For Victory om han hinner först i 1: a kurvan? Jag är tveksam även om det bara är på kort distans han vunnit på slutet .

V75-6

Favoriten:

1 Chogo älskar verkligen att vara med i täten från början, han viker sällan eller aldrig ner sig från ledningen/dödens så skulle han försvara spets blir han tuff att slå .

Outsidern:

3 What A Man kanske kan lura favoriten på ledningen och då ser jag ingen som kan plocka ner honom, laddas han och hamnar utvändigt ledaren blir det värre.

Spetsbudet:

1 Chogo får nog hållas som spets favorit även om 3 What A Man är snabb.

Korsdraget:

9 On Way Laday var för mig en spets vinnare men senast bevisade han motsatsen, idag kan han få samma fina resa som senast och då blir han farlig.

V75-7

Favoriten:

11 Amour Ami är väldigt bra och att han strulade till det senast med segern klar får vi tillskriva oflyts kontot, läget försämrar chanserna idag.

Outsidern:

3 Golden Shogun är snabb från början och kanske tar ledningen där han trivs bra, det kan dock kosta en del då det finns flera andra som vill till ledningen, nja!

Spetsbudet:

3 Golden Shogun, 4 Arras, 5 Evan Frontline, 6 Fighting Ås och även 7 Harmonic Silvio.

Korsdraget:

Knappa 20% på 4 Arras är kriminellt lågt, skulle Tengsareid bakom Golden Shogun få för sig att släppa ledningen blir Arras den som anför, och vinner?

Challe Berglund ([email protected])