Nu Börjar Allt

Thomas Arnroth ger dig nästa NBA-tipsen

SPEL

Efter gårdagens smygpremiär är det i natt dags för Allen Iverson,

LeBron James och de andra stjärnorna att briljera igen.

Världens bästa basketliga, NBA, startar och Sportbladets basketexpert Thomas Arnroth guidar rätt bland lagen.

Här är hans favoriter – och oddsen på slutsegraren.

Foto: AP
FAVORITTIPPAT I våras förlorade Dallas Mavericks NBA-finalen mot Miami Heat. Den här gången vill Jerry Stackhouse gå hela vägen.

VÄST

Dallas Mavericks

Gick överraskande till final förra säsongen och kommer vara snäppet bättre i år. Tysken Dirk Nowitzki kommer ta det sista steget och bli accepterad som den superstjärna han är. Kul lag att titta på, vesselsnabbt spel men ändå bra försvar.

Phoenix Suns

Om bara Amare Stoudemire är hel så är det här inte bara NBA:s friskaste fläkt, utan dessutom en finalkandidat. Ett gäng friidrottare i basketskor. Med NBA:s snabbaste anfall är det ett av få lag som alltid är roliga att se. Kanadensiske guarden Steve Nash är tvåfaldig MVP, laget har totalt sju icke-amerikaner i truppen.

San Antonio Spurs

Tre NBA-mästerskap sedan 1999 har det blivit, och laget är fortfarande ett av de absolut bästa. Centern Tim Duncan dominerar, men Tony Parker (Frankrike) och Manu Ginobili (Argentina) är också all star-spelare. Det lag i NBA som spelar mest internationellt gångbar basket.

ÖST

Miami Heat

Svårt att se något lag i öst som kan utmana regerande mästarna. Shaquille O'Neal blir visserligen inte bättre, men unge Dwayne Wade kompenserar det gott och väl. Nästan exakt samma trupp som i våras. Ett av bara två lag utan någon utländsk spelare.

Cleveland Cavaliers

Bra redan förra säsongen, ännu bättre i år. Tydliga roller i laget med LeBron James i centrum och litauern Zydrunas Ilgauskas som stor center. Tveksamt om det håller mot Miami, och än mer tveksamt mot de bästa i väst, men LeBron är alltid en av de mest sevärda spelarna i NBA-formatet.

Chicago Bulls

Köpte över försvarsspecialisten Ben Wallace från Detroit och har en stark lagmaskin på gång. Tveksamt om det räcker mot de bästa lagen i väst, men britten Ben Gordon och argentinaren Andres Nocioni är livsfarliga anfallsvapen.

Odds slutsegrare

Lagen med lägst odds

Thomas Arnroth ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM