Stjärnkusk i ny krasch

Reste sig och vann

1 av 4
SPEL

Travets otursgubbe nummer ett var på Bodentravet inblandad i en ny våldsam olycka.

Ändå reste han sig upp - och vann nästa lopp.

– Klart man har ont lite överallt men det blir inte bättre av att gnälla, säger Torbjörn Jansson.

Solvallas Torbjörn Jansson är en av Sveriges mest olycksdrabbade kuskar. Förra hösten blev han svårt sparkad av en häst och drabbades av en fraktur i ena knäet. Han har även tidigare under sin karriär brutit båda lårbenen och fått en fotknöl krossad. I lopp fyra på Bodentravet var oturen framme på nytt.

Hann inte väja

Olyckan inträffade när Kari Alapekkala bakom Casper Trip gick ner snävt framför Gunnel Fredrikssons häst First Alf. Kollisionen orsakade en kedjereaktion och Torbjörn Jansson, som satt bakom tätduon, hann inte väja med Ursula Hornline utan åkte ur vagnen och blev översprungen av flera hästar.

– Jag vet inte vad som hände. Det var ytterst nära att jag lyckades ta mig förbi, men hjulen hakade i och det blev alldeles tvärstopp, säger Torbjörn Jansson, som ändå strax efter olyckan kunde resa sig på egen hand.

”Jag kör överallt”

Vad tror du att all din otur med olyckor beror på?

– Jag kör överallt och är med mitt i loppen för jämnan. Men den här olyckan kunde inte jag rå för i alla fall.

Såväl de inblandade kuskarna som hästarna klarade sig utan allvarliga skador. Den finske tränaren, Kari Alapekkala, ansågs som huvudansvarig för olyckan och dömdes till 3000 kronor i böter och två veckors avstängning. Torbjörn Jansson svarade för en mirakulös comeback och vann redan i det nästföljande loppet med Simb Skyrocket. Efter segern levererade han en kommentar som han själv redan hade motbevisat.

– Det finns inga stålmän.

Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM