VM-legendarens konto länsades

Söderström blev av med 66 000: ”Besvisligen tömts systematiskt”

SPEL

VM-legendaren Tommy Söderströms internetkonto länsades på 66?000 kronor.

Nu varnar han andra att använda moneybookers.coms tjänster.

– De vägrar att hjälpa mig trots att mitt konto bevisligen tömts systematiskt under tre timmar. Jag kan troligen jag se i himlen efter pengarna, säger Tommy Söderström.

Foto: LOTTE FERNVALL
"DE VÄGRAR HJÄLPA MIG" 66 000 kronor togs från Tommy Söderströms konto.

Användande av internationella bookmakers blir allt vanligare.

Före detta ishockeymålvakten Tommy Söderström är en van användare av internationella spelbolag och även av pengatransportörer som Englandsbaserade moneybookers.com.

– Jag spelar en del på poker och idrottsevenemang. För att det ska vara smidigare att föra över pengar har jag haft ett konto på moneybookers.com, som sköter överföringar till exempelvis bookmakers, säger Tommy Söderström.

Men för en månad sedan hade Tommy Söderström 9?000 dollar, runt 66 ?000 kronor, på ett konto, på söndagskvällen och när han vaknade upp på måndagsmorgonen fanns bara 18 cent kvar.

”Vill varna andra”

– Klart att man blev småchockad när man såg att kontot länsats systematiskt under natten. Någon har loggat in på mitt konto och tagit för sig rejält. Transaktionerna hade skett under tre–fyra timmar och gått till smålöjliga e-mejladresser som [email protected], säger Tommy Söderström.

Söderström har försökt att få tillbaka pengarna.

Men gått bet.

– Jag sitter väl inte i sjön och är inte i stort behov av de där pengarna. Men jag vill varna andra från att använda moneybookers.com. Det finns flera i min bekantskapskrets som också haft samma otur som jag och förlorat stora pengar via det där bolaget, säger Söderström.

Han har kontaktat moneybookers.com, men fått kalla handen.

– De kan se var pengarna har gått och till vilka ip-adresser. Men ändå vill de inte hjälpa mig. Trist. Jag har anmält bolaget till

finansinspektionen i England, säger Tommy Söderström.

Svårt att spåra

Sportbladet pratade under gårdagen med David Woll vid moneybookers.com.

– Jag kan inte diskutera våra kunders affärer. Tyvärr – mina händer är bakbundna. Men rent generellt kan jag säga att det inte är så lätt att spåra överföringar. Det är säkert andra bolag inblandade i transaktionerna och det är inte så lätt att få tillstånd att söka pengarna hos dem, säger David Woll.

Tomas Ros