Experten: Spela Anja

SPEL

Vintern har tagit grepp om landet.

Stora vintersporthändelser blandas med tennis och fotboll.

Sportbladets spelexpert Jörgen Jonsson tipsar här om några stora spelhändelser med spelstopp i dag och i morgon.

ALPINA VM

Superkomb. Herrar

Jörgens vinnarspel: Benjamin Raich. Unibets odds: 3,25.

Jörgens kommentar: Österrikaren Raich har visat stabil form en längre tid och är en komplett skidåkare. Bode Miller är revanschsugen efter ett misslyckat super G men är lite för svag i slalom för att ta guldet här.

ALPINA VM

Superkomb. Damer

Jörgens vinnarspel: Anja Pärson. Unibets odds: 3,50.

Jörgens kommentar: Tippade två guld för Anja inför VM och med ett i bagaget kan hon slappna av. Nu säkrar Anja det andra guldet i den gren där hon är allra störst favorit på förhand. Mancuso är första outsider för mig.

LG HOCKEY GAMES

Jörgens vinnarspel: Sverige. Betways odds: 2,25.

Jörgens kommentar: Sverige är alltid bra i hemmaturneringen och efter vändningen och segern mot Tjeckien i genrepet är manegen krattad för en stark insats i helgen.

SKIDSKYTTE-VM

Stafett mixed

Jörgens vinnarspel: Tyskland. Betways odds: 2,40.

Jörgens kommentar: Väljer att spela på förhandsfavoriten. Tyskland har helt enkelt startfältets bästa och jämnaste skyttar. Håller Ryssland som första outsider till guldet.

SVENSKA RALLYT

Jörgens vinnarspel: Marcus Grönholm. Expekts odds: 2,10.

Jörgens kommentar: Tror att fjolårets mästare i Uddeholm Swedish Rally, finländaren Grönholm, drar det längsta strået igen även om den regerande världsmästaren Sébastien Loeb är knapp förhandsfavorit.

DAVIS CUP

Vitryssland-Sverige

Jörgens resultatspel: 1-4. Svenska spels odds: 2,65.

Jörgens kommentar: Med all respekt för vitrysk tennis så får man problem att vinna någon match mot ett koncentrerat svenskt lag. Men jag tror att hemmasonen Max Mirnyi (för övrigt dubbelpartner till Jonas Björkman) tar en tröstseger för värdnationen.

Jörgen Jonsson