”Christer Sjögren har många fans”

Lengstrand om dagens drag– här är alla spel

SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Efter respass i CL tar Hammarby nu sats i Cupvinnarcupen. Där väntar tyska – Rhein-Neckar Löwen – med idel landslagsmän från Tyskland, Polen och Vitryssland. I ligan har ”Lejonen” varit en besvikelse – bara femma. Kör över Bajen i hemmahallen till 1,07. (-7 Odds: 2,00)

DAGENS DRAG

Nürnberg har ett bra lag (Galasek/Charisteas mfl) – är vidare i Uefa-cupen – och har nyligen förstärkt med jätten Jan Koller (202 cm) på topp. Möter nu Hansa Rostock som saknar två starka spelare. Odds: 1,80.

Crewe har åter spelarbrist. Swansea är bara bättre. Vinner till 1,80

DAGENS AVSLAG

Jag var länge inne på att spika Sunderland på allt på tipset. Men efter att Liam Miller nu lämnar återbud samt att redan vasse K. Richardson saknas på topp baissar jag chanserna något. Tar även med krysset på Wigan.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Toulouse (V75-1) borde leda från start till mål. Han är kvick ut och har visat kanonform i två raka segrar. Visst är han stor favorit, men det ska han också vara. 3 Ninotcka (V75-4) har också toppchans. Hon möter bara ston och är van värre gäng. Spets efter 500 meter? Jag spikar.

DAGENS DRAG

10 Fortune Access (V75-7)­ är lite av travhästarnas Stefan Holm, liten men spänstig som få och med ett härligt klipp i steget. Senast gjorde han comeback efter en tids vila och intrycket var strålande då han försvann till överlägsen seger från ledningen. Nu tror jag att han knäpper dem bakifrån

DAGENS AVSLAG

6 Shiburre (V75-7) är en hedershäst som man inte kan gnälla på. Men han är inte lika bra som i fornstora dagar och även om han får spets igen är han en favorit i stor fara. Honom streckar jag inte.

GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Ingen av melodierna i kvällens delfinal håller internationell klass men två av dem skall trots allt gå vidare till finalen. Där tror de flesta att paret Johnson & Häggkvist skall vinna till 1,70, men jag är inte lika säker. I kväll tror jag att Amy Diamond går vidare med låten ”Tha­nk You” före E-Type & Poodles.

DAGENS DRAG

Christer Sjögrens bidrag ”I Love Europe” har utmålats som årets kalkon. Men med 40 år bakom sig som front­figur i Vikingarna har han många fans. Han har trots allt sålt mer skivor än någon annan i startfältet. Telefonrösterna kan ge honom finalplats. Jag blir inte det förvånad om så bli fallet. Pass upp!

DAGENS AVSLAG

Någon finalplats blir det däremot inte för unge Brandur och sömnpillret ”Lullaby”. Låten är slätstruken och kommer att hamna bland de utslagna redan efter första omröstningen. Det finns bättre vaggvisor att natta barnen med.