– Liverpool har visat att de är svårslagna

Spelbolagen tycker till om kvällens matcher

SPEL

Spelbolagen storsatsar inför kvällens åttondelsfinaler i Champions League.

Så här tror spelbolagen inför kvällens fyra matcher:

Dan Vikman, Expekt:

Liverpool–Inter

– Liverpool–Inter är förstås den hetaste matchen och vi håller Liverpool som knapp favorit på Anfield innan avgörandet faller på San Siro,

Olympiakos–Chelsea

– Chelsea har en gynnsam lottning och bör vinna mot Olympiakos. Expekts egen expert Glenn Strömberg har tippat just en etta på Liverpool och en tvåa på Olympiakos och kallar det för tisdagskvällens bästa spel, en dubbel som ger fem gånger pengarna hos oss.

Roma–Real Madrid/Schalke–Porto

– Roma–Real Madrid kommer att bli en öppen historia och Schalke–Porto känns också väldigt svårtippad, men ett kryss måste ligga väldigt nära till hands både i Rom och i Gelsenkirchen.

Johan Rikner, Betway:

Schalke–Porto

– En match vi på förhand tror blir jämn med få mål. Men Schalke på hemmaplan är förstås favoriter och bör ta ledningen efter första matchen.

Liverpool–Inter

– Liverpools form har inte varit bra den senaste tiden, medan Inter verkar vara ett av de bästa lagen i världen just nu. Men Liverpool har visat att de är svårslagna i Europa. Inter lär vara offensiva och försöka ta tillvara på Liverpools möjliga problem med självförtroendet.

Roma–Real Madrid

– Båda lagen gillar att anfalla och verkar i bra form. Real är nog nöjda med oavgjort i Italien, men siktar säkert på att göra mål på bortaplan.

Olympiakos–Chelsea

– Chelsea borde klara detta och avancera till nästa omgång. Men Olympiakos förstår att deras bästa, nästan enda, chans att gå vidare är att vinna den här matchen inför deras fanatiska hemmafans. Chelsea får en tuff match, men Avram Grant har en skadefri trupp för första gången sedan han tog över. Chelsea lär göra ett professionellt jobb och 0–0 eller 0–1 skulle inte förvåna oss.

Erik Bäcklund, Unibet:

Liverpool–Inter

– Väldigt svårbedömd match, om man ser till vad lagen presterat under säsongen borde Inter ha jättechans att få med sig en seger från Anfield, men ”Pool” överpresterar nästan alltid i Champions League. Inter är visserligen extremt pålitliga i ligan, men har ibland haft svårt att höja sig det där lilla extra i viktiga matcher. Frågan många ställer sig är om Zlatan klarar av att briljera på den absolut högsta nivån?

Olympiakos–Chelsea

– Detta kan tyckas som en drömlottning för Chelsea, men Olympiakos imponerade mycket i gruppspelet. Detta ser ut att vara ett av de vassaste grekiska klubblagen på mycket länge. Vi tror att Olympiakos har skaplig chans att få med sig minst ett oavgjort resultat från hemmamötet, men laget får naturligtvis ändå mycket svårt at gå vidare.

Roma–Real Madrid

– Två lag med riktigt starka säsonger bakom sig, där speciellt Real Madrid har övertygat hela säsongen. Roma är fortfarande lite upp och ner, men på en bra dag kan de slå vilket lag som helst. Real Madrid är nog väldigt nöjda om de kan få med sig ett oavgjort resultat, för att sedan avgöra hemma.

Schalke–Porto

– Två riktiga outsiders som gör upp om en kvartsfinalplats. Porto är troligen ett av de mer underskattade lagen i turneringen och är knappa favoriter att gå vidare. Schalke är dock väldigt hemmastarkt och har en hygglig chans att få med sig en knapp seger inför returmötet.