Bärga vinsten på toppfotboll i kväll

Spelexperten Ulrik Sandebäck: ”Nedåtgående formkurvor i både Roma och Real Madrid”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck har valt de bästa spelen inför kvällens stormatcher i Champions League.

Olympiakos–Chelsea

Kommentar: Olympiakos har god form och har tagit fem raka segrar i ligan. Har dock några tunga avbräck i stjärnbacken Patsatzoglou (klev av skadad senast), och Michalis Konstantinou. Dessutom så har anfallsesset Lomana LuaLua varit skadad och har inte spelat något i februari. Troligen finns han trots det med i startelvan.

Ulriks bästa spel: Chelsea har gjort det bra under hela januari och i februari trots skador på nyckelspelare och stjärnor borta på grund av Afrikanska mästerskapen. Nu ser det betydligt bättre ut och Chelsea har toppchans till avancemang och jag tror på en seger redan ikväll. Olympiakos är tunt framåt på den här nivån och det blir inte bättre av att förre Newcastle-spelaren Lualua är halvskadad.

Olympiakos–Chelsea 2

Odds: 2,00 (Unibet).

Antal kort i matchen: Mer än 3,5. Odds: 1,57 (bet365)

Vidare till kvartsfinal: Chelsea. Odds: 1,17 (Expekt).

Roma–Real Madrid

Kommentar: Båda lagen har något nedåtgående formkurvor – har bara tagit tre poäng på tre matcher i serien. Framför allt har Roma sett direkt svagt ut och lagets stora stjärna – Totti – har inte alls levererat på slutet. Nu skakas laget dessutom av att Christian Panucci och Alberto Aquilani slogs med varandra på träningen... Real Madrid vann näst sist med hela 7–0, men föll senast borta mot Betis med 2–1. Real Madrid dras med en del skador: Sneijder, Robinho, Pepe samt Metzelder. Henize kan troligen spela. Real Madrid har mött Roma i Rom tre gånger – alla har slutat med seger för Real.

Ulriks bästa spel: Roma har klen form och nyckelspelare som inte verkar vara i toppform. Jag lockas av oddset på tvåan till nästan tre gånger pengarna. 1,45 på att Real tar sig till kvarten är klart spelvärt.

Roma–Real Madrid 2

Odds: 2,95 (Unibet)

Första målskytt: Arjen Robben 12,00 (bet365)

Vidare till kvartsfinal: Real Madrid Odds: 1,45 (Expekt).

Schalke–Porto

Kommentar: Schalke tog sig vidare från gruppspelet tack vare sex poäng mot Rosenborg. Gjorde ett svagt genrep – föll hemma mot Wolfsburg med 2–1. Har landslagsmittbacken Christian Pander fortfarande skadad. Porto är överlägset i ligan, leder serien med hela tio poäng. Har ett stort avbräck i Bosingwa. Även Mario Bolatti och striker Adriano saknas.

Ulriks bästa spel: Porto har ett riktigt bra lag där anfallsduon Lisandro Lopez (16 mål i ligan) är mycket giftig ihop med Ricardo Quaresma. Första matchen i Tyskland blir tuff, men portugiserna måste ha fin chans till avancemang.

Schalke-Porto X2

Odds: 1,72 (Unibet).

Målskytt i matchen: Lisandro Lopez. Odds: 3,25. (bet365)

Vidare till kvartsfinal: Porto. Odds: 1,70 (Expekt).

Liverpool–Inter

Kommentar: Liverpool ställde över spelare och hade inte rätt inställning i FA-cupfloppen mot Barnsley i helgen. All fokus har sedan länge legat på den här matchen. ”Pool” har mycket fin statistik i Champions League med två finaler på tre år. Trots det finns det risk för att tränaren Rafa Benítez får sparken om laget får respass mot Inter. Liverpool saknar endast Daniel Agger och Andriy Voronin. Inter vilade också spelare i sin match i Serie A – men har en sådan bred trupp att det knappt märks. Zlatan Ibrahimovic startar så klart på topp. Men Interspelarnas viktigaste uppgift ikväll är försvarsspelet. Är nöjt med 0–0. Inter har Cesar avstängd, Luis Jimenez skadad och gör en sen test med Luis Figo.

Ulriks bästa spel: Liverpool är mycket revanschsuget efter kritiken laget har fått på slutet. Laget kan dock spela en bra defensiv fotboll mot skickligt motstånd – fick 0–0 borta mot Chelsea förra söndagen. Jag tror laget kommer att spela tight och att det här blir en målsnål match.

Under 2,5 mål

Odds: 1,60 (Nordicbet)

Oavgjort efter 45 minuter

Odds: 2,00 (bet365)

Vidare till kvartsfinal: Inter. Odds: 1,65 (Expekt).