Insiderspel på Charlotte Perrelli

Nu chocksänks oddsen hos Betway

Foto: lina boström einarsson
storfavorit Betway har sänkt vinnaroddsen rejält på Charlotte Perelli efter att de antar att ett insiderspel har kommit in på schlagerstjärnan.
SPEL

Oddsen på Charlotte Perrelli har chocksänkts inför lördagens tävling i Karlskrona efter insiderspel hos Betway.

– Vi fick in spel från en person som vi kan anta har hört låten. Därför sänkte vi oddsen och Perelli står nu i 5,25 att vinna hela Melodifestivalen, säger spelbolagets Johan Rikner.

Ännu har ingen utomstående hört låtarna som tävlar i helgens melidifestival i Karlskrona. Men efter insiderspel från en person involverad i Melodifestivalen är Charlotte Perrelli storfavorit att gå vidare.

– När vi släppte vinnaroddsen i januari startade Perrelli på 12 gånger pengarna. Men snabbt fick vi in spel från en person vi kan anta har hört låten. Därför sänkte vi oddsen och Perelli står nu i 5,25 att vinna hela Melodifestivalen. Endast Sanna Nielsen och Amy Diamond har lägre odds, säger Johan Rikner, kundchef på Betway.

”Många skrällar”

Att hon går vidare till finalen ger inte mer än 1,22 gånger pengarna och hon väntas få sällskap till finalen av Linda Bengtzing som ger två gånger pengarna.

– Men vi har ju sett många skrällar och visst har vi haft en del kunder som plockat in pengar tilll fina odds. Vi får se om favoriterna håller denna gång, säger Johan Rikner kundchef på Betway.

”Svenska folket avgör”

Att personer som har hört låtarna spelar är inget som Betway ser som ett problem.

– Visst är det svårt för oss att sätta korrekt odds mot personer som har mer information än oss. Men alla är naturligtvis välkomna att spela och det är ju trots allt svenska folket som avgör vem som går vidare, säger Johan Rikner.

FAKTA

Här är oddsen:

Vinnare av Melodifestivalen 2008:

Sanna Nielsen 2.25

Amy Diamond 4.50

Charlotte Perrelli 5.25

BWO 5.50

Carola Häggqvist & Andreas Johnson 6.50

Christer Sjögren 16.00

Linda Bengtzing 30.00

Ola 50.00

E-Type & The Poodles 60.00

Resten av startfältet 13.00

Topp 2 i Karlskrona:

Charlotte Perrelli 1.22

Linda Bengtzing 2.00

Niklas Strömstedt 2.55

Calaisa 3.25

Nordman 3.30

Sibel 4.00

Daniel Mitsogiannis 10.00

Fronda 14.00

ARTIKELN HANDLAR OM