Nilsson: ”Jag går emot favoriterna”

Nykomlingen Betfair leder kampen – här är deltagarnas spel i helgen

SPEL

Vecka 2 av Bolagsfajten är här.

Efter första veckan är det nykomlingen Betfair som har ledningen.

De regerande mästarna Nodicbet ligger sist.

Här är ställningen efter vecka 1:

1) Betfair: 1 057 kronor

2) Betsson: 899 kronor.

3) Nordicbet: 700 kronor.

Reglerna är enkla:

Varje omgång pågår i fem veckor och varje bolag startar med 1 000 kronor.

Varje helg spelar de tävlande för minst 200 kronor och max 800 kronor på det egna bolagets utbud.

Det bolag som har minst pengar efter fem veckor är utslaget och ersätts av ett nytt bolag.

FAKTA

Här är deltagarnas spel i helgen:

Henrik Josefsson, Nordicbet:

Tyvärr gick det inget vidare första veckan men jag har kommit tillbaks förr. Denna veckan tycker jag oddsen på ”de stora lagen” som spelar Champions League kommande vecka ser aningen höga ut. Visst kanske några lag sparar de största stjärnorna men det sitter landslagsmän på de flesta utav avbytarbänkarna. Jag har valt fyra matcher från de fyra största ligorna i Europa och gör sex dubblar av dessa.

Spelen:

Chelsea och Lyon

Insats: 40 kronor.

Odds: 4,49.

Möjlig vinst: 180 kronor.

Chelsea och Barcelona

Insats: 40 kronor.

Odds: 3,74.

Möjlig vinst: 150 kronor.

Chelsea och Milan

Insats: 40 kronor.

Odds: 3,55.

Möjlig vinst: 142 kronor.

Lyon och Barcelona

Insats: 40 kronor.

Odds: 4,80.

Möjlig vinst: 192 kronor.

Lyon och Milan

Insats: 40 kronor.

Odds: 4,56.

Möjlig vinst: 182 kronor.

Barcelona och Milan

Insats: 40 kronor.

Odds: 3,80.

Möjlig vinst: 152 kronor.

Kommentar: Chelsea (1,87) möter West Ham i ett Londonderby där de sex senaste inbördes mötena slutat med chelseavinst.

Lyon (2,40) spelar borta men motståndarna Lille har valt att förlägga matchen i Paris. Därför blir det neutral plan för båda och jag tror Lyon tar den chansen.

Barcelona (2,00) åker till Madrid och möter ”lillebror” Atletico som saknar form för dagen. Blev förnedrande med 6–0 i fjol mot ”Barca”...

Milan (1,90) ska ta sig an Lazio hemma och har visat ganska bra form på slutet. Lazio har gått av planen mållösa i sina tre senaste bortamatcher och jag tror dom gör det igen mot ett ”snålt” Milan.

William Thorson, Betsson:

Endast ett spel gick in förra helgen till min stora besvikelse. På det sättet Real Madrid förlorade mot Getafe kunde nog ingen förutspå, om man får vara lite bitter för ett tag. Nästkommande vecka spelas returmötena i Champions League vilket gör att denna helgs tipstecken blir en aning svårare att sätta. Det är svårt att värdera hur mycket ligan betyder för de lag som fortfarande är kvar och om man ställer upp med ordinarie laguppställning och så vidare. Fyra singelspel blev det ändå till slut, där jag har valt att hålla mig till spanska, engelska och franska ligan. Bet's on!

Spelen:

Arsenal–Aston Villa över 2.5 mål

Insats: 50 kronor.

Odds: 1.90.

Möjlig vinst: 95 kronor.

Kommentar: Fyra av de fem senaste matcherna för Arsenal har innehållit minst tre mål och på hemmaplan snittar man mer än två gjorda mål per match. Aston Villa är säsongens positiva överraskning och en stor del i detta är lagets resultat på bortaplan. Åtta av de nio senaste matcherna på bortaplan har innehållit minst tre mål och staten räknat på både hemma och borta är 13 över och 3 under 2.5 mål på de senaste 16 matcherna!

West Ham–Chelsea 2 (Asian handicap -0.5)

Insats: 50 kronor.

Odds: 1.90.

Möjlig vinst: 95 kronor.

Kommentar: Detta är ett Londonderby där West Ham brukar ha mycket svårt, Chelsea har vunnit de sex senaste inbördes matcherna och jag har svårt att se något annat resultat här. Man är nio poäng efter serieledarna Arsenal med en match mindre spelad och är i högsta grad med i striden om titeln men då krävs seger i matcher likt denna.

Atletico Madrid–Barcelona över 2.5 mål

Insats: 50 kronor.

Odds: 1.88.

Möjlig vinst: 94 kronor.

Kommentar: Atletico Madrid har genom två raka förluster i ligan tappat till topplagen och får nu inrikta sig på att bevaka sin fjärdeplats mot jagande Sevilla. Barcelona tycks ha hittat tillbaka till sitt fina offensiva spel och detta är ett möte som brukar innehålla en hel del mål. Fyra av de fem senaste inbördes mötena har slutat med minst tre mål.

Marseille–Auxerre 1 (Asian Handicap -0.75)

Insats: 50 kronor.

Odds: 1.98.

Möjlig vinst: 99 kronor.

Kommentar: Marseille är formlaget i Frankrike med bara en förlust på senaste 14 matcherna. Hemma på Stade Velodrome är man alltid starka och Auxerre dras med en del småskavanker efter den tuffa cup-semin i veckan. Detta Asian handicap spel innebär att oddset blir 1.49 om Marseille vinner med exakt ett mål och 1.98 om Marseille vinner med två eller fler mål. Vid oavgjort eller förlust så förloras spelet.

Johannes Nilsson, Betfair:

Jag fortsätter med fotboll och melodifestival som trots Ainbusk misslyckande gav plus i kassan. Denna vecka så gör jag ett spel och tre bokningar* på Betfairs oddsbörs. Samtliga är spel och bokningar mot favoriter som jag tycker är för stora.

Spel 1:

Melodifestivalen, deltävling 4, Karlskrona

Låten går direkt till finalen i Globen

Boka*: Linda Bengtzing.

Insats: Bokar 66 kronor = insats: 50 kronor.

Odds: 1.75.

Möjlig vinst: 113 kronor*.

Kommentar: Jag ger inte Linda mer än 50 procents chans att gå vidare vilket ger värde i en bokning till låga 1.75.

Spel 2:

Birmingham–Tottenham, Matchvinnare

Fotboll, England, Premier League

Boka: Tottenham

Insats: Bokar 48: kronor = insats 50 kronor.

Odds: 2.04.

Möjlig vinst: 96 kronor*.

Kommentar: 2.04 på bortaplan för ett mellanlag är få lågt. Tottenham har endast 2/14 segrar på bortaplan denna säsong, och överskattas här av många spelare eftersom de vann ligacupen nyligen. Birmingham har tagit poäng i sina tre senaste matcher, varav två på hemmaplan. Det har definitivt över 55 procents chans att ta minst en pinne här.

Spel 3:

Arsenal–Aston Villa, Matchvinnare

Fotboll, England, Premier League

Boka: Arsenal

Insats: Bokar 77 kronor. = insats 50 kronor.

Odds: 1.65.

Möjlig vinst: 123 kronor*.

Kommentar: Arsenal har problem med avstängningar och skador. Tufft spelschema senaste veckorna och bra fart på Villa gör att jag går emot Arsenal och bokar de till 1.65.

Spel 4:

Sheffield U–Charlton, Matchvinnare

Fotboll, England, Championship

Spel: 2

Insats: 50 kronor.

Odds: 2.88.

Möjlig vinst: 144 kronor*.

Kommentar: Sheffield U spelade en match med förlängning i FA-cupen i onsdags. En bra insats trots förlusten. Jag tror att de får problem att ladda om direkt mot Charlton. Chelseas unge Scott Sinclair är utlånad till Charlton och gör här sin första match med laget, vilket kan ge en positiv reaktion. 2.88 är ett mycket bra odds på Charltonseger.

*bokar: Att boka ett lag innebär att man spelar emot laget. Om laget vinner så förlorar man insatsen. Om laget förlorar så vinner man det beloppet som man bokade. Att boka resultatet 1 är att likställas med att spela på X2.

* = Betfair tar en avgift på 5% av vinstbeloppet. Avgiften är avdragen i de möjliga vinstbeloppen.

ARTIKELN HANDLAR OM