”Goitom vore kul”

Spelbolagen synar EM-truppen i en unik enkät

SPEL

I dag presenterar Lars Lagerbäck och Roland Andersson den svenska EM-truppen till sommarens fotbollsfest i Alperna.

Sportbladet Spel tog pulsen på vad spelbolagen tror inför uttagningen i en unik enkät.

Foto: bildbyrån
Henok Goitom är Expekts skräll.

Fråga 1: Vilket skräll tror ni kommer med i EM-truppen?

Fråga 2: Kommer något etablerat namn att ställas utanför truppen?

Jörgen Sparredal, bet365:

Fråga 1: – Då Sveriges mittfält har skadeproblem tror vi att Lagerbäck kan stryka en försvarare eller anfallare och i stället välja en extra mittfältare. Detta kan ge plats för Samuel Holmén eller Rasmus Lindgren som båda gjort det väldigt bra i sina klubblag.

Fråga 2: – Nej. Det är inte Lagerbäcks stil att ställa över etablerade spelare och det skulle förvåna oss om det hände av annan anledning än skadebekymmer.

Thomas Bertilsson, Betsson:

Fråga 1: – Tyvärr är inte Lars Lagerbäck skrällarnas man. Vi kommer att få se en trupp med mycket erfarenhet, hög medelålder och få överraskningar. En liten skräll skulle Marcus Berg kunna vara. Med succé i sin första säsong som utlandsproffs och en fin comeback efter skadan är han ett realistiskt alternativ som femte forward. En lite större skräll skulle dock Henrik Larsson vara som sagt nej till en fortsättning men man ska ”aldrig säga aldrig”.

Fråga 2: – Lägerbäck kör annars på säkra kort så mittfältet känns spikat där vi har flera erfarna spelare (Chippen, Ljungberg och Källström). Alexandersson har ifrågasatts på sistone men har sitt fulla förtroende hos Lagerbäck. Linderoth blir en liten chansning men är med största sannolikhet med i truppen. Sedan är Daniel Andersson och Anders Svensson Lagerbäcks favoriter och Sebastian Larsson har fin form. Då finns det inte plats för en som Rasmus Lindgren och Kennedy har tappat sin plats i Ajax så samma sak där.

Dan Vikman, Expekt:

Fråga 1: – Det är bara att hoppas att Marcus Berg kommer med. Han kan bli en riktig joker på topp. Henok Goitom vore också kul. Liksom Max von Schlebrügge, en toppback som glömts bort. Berg ska i alla fall med!

Fråga 2: – Nej, det känner vi Lasse Lagerbäck alldeles för bra för! Men tillspetsat är frågan hur Andreas Isaksson mår och om han hör hemma i EM-truppen efter att spelat en tävlingsmatch på hög nivå sedan december och då släpper in åtta mål. Jocke Björklund petades när han spelade i reservlaget men för ”Isak” gäller säkert andra regler.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

Fråga 1: – Henrik Larsson vore givetvis en första klassens sensation, men att Larsson skulle vara med i truppen om han bara vill är såklart självklart. Allsvenskans bästa anfallare och han håller givetvis fortfarande hög internationell klass. Teddy Lucic som också han deklarerat sin avgång fran landslaget men som fortfarande håller landslagsklass på sin position som mittback, där det inte finns några solklara alternativ till Mellberg/Hansson.

Fråga 2: – Daniel Andersson och Niclas Alexandersson borde vara de som ligger på gränsen. Speciellt Alexandersson har haft en tuff vår, med en del mindre bra insatser och skadeproblem. Daniel Andersson levererar alltid ett tryggt spel och borde val kanske vara säker pa sin plats, speciellt nu när Tobias Linderoth är osäker. Och argumentet for Alexanderssons plats i truppen lar vara hans mångsidighet, vilken förmodligen lär ta honom till sommarens slutspel. En tredje spelare som figurerat i den senaste trupperna är Kennedy Bakircioglü. Hans plats i truppen tordes ocksa vara osäker. En mindre bra vår från hans sida i Ajax samt den hårda konkurrensen om yttermittfältsplatserna är de främsta skälen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

Fråga 1: – Eddie Gustavsson som tredjemålvakt bakom Isaksson/Shaaban kan bli en skräll, även om det förmodligen inte spelar så stor roll. På backsidan säger vi Halmstads Peter Larsson, som komplement på mittbacksfronten. Han har sett mycket bra ut i HBK och har ju dessutom framtiden för sig, till skillnad från till exempel Teddy Lucic. Framåt tror vi att Markus Berg kniper den sista platsen framför näsan på bland annat Rade Prica, men det räknas väl knappast som någon skräll.

Fråga 2: – Några spelare dras ju med skador och skavanker som kan sätta stopp. Ljungberg och Linderoth är för givna för Lagerbäck att ställas över i detta skede, så därför säger vi Niclas Alexandersson. Något som troligtvis öppnar dörren för Kennedy, trots att Ajax-tiden varit lite si och så.