Experterna: De vinner SM-guld

Fotbollsprofilerna har tre olika guldfavoriter

SPEL

Allsvenskan har uppehåll fram till 1 juli.

Sportbladet Spel tog kontakt med tre fotbollsexperter för att få deras syn på hur allsvenskan 2008 slutar.

Vilka vinner SM-guld? Vilka åker ur? Och vem vinner skytteligan?

Här är facit.

Fråga 1: Vilket lag vinner allsvenskan?

Fråga 2: Vilka två lag åker ur?

Fråga 3: Vilket lag blir höstens överraskningslag?

Fråga 4: Vem vinner skytteligan?

Pontus Kåmark, expert TV 4:

1)Helsingborg. Jag har trott på dem från första början och kan inte ändra mig nu. De har flest landslagsspelare i truppen och spelar mest attraktiv och fartfylld fotboll i allsvenskan. De är dessutom farliga framåt med Henke och Razak.

2)Sundsvall och Ljungskile. Ljungskile åker definitivt ur. Deras spel kommer aldrig att räcka hela säsongen och framförallt inte när planerna blir bättre, då kommer de aldrig att orka. Sundsvall vann förvisso sista matchen innan uppehållet men jag tycker inte att bredden i deras trupp håller riktigt.

3)Gefle. Av det jag har sett så har de ett bra mittfält och anfall med framförallt Bapupa, Lantto, Oremo och Berggren. Jag tror att de kommer vara nederlagstippade och att de slår ur underläge. Sedan kommer även Helsingborg att vinna mycket eftersom jag har dem som mästare.

4)Henrik Larsson. Han spelar i ett lag som skapar mycket och håller han sig frisk så vinner han. Han är dessutom så pass rutinerad att han inte ska behöva bli allt för sliten av spel i EM.

Ralf Edström, expert Radiosporten:

1)AIK. Jag trodde på dem från början. De har en hyfsat bred trupp och har även muskler att kunna förstärka under sommaren.

2)Ljungskile och Gif Sundsvall. Ljungskile kommer inte att orka med. De har en tunn trupp. Det är samma sak med Sundsvall och det syns att lagen från superettan får det svårt att etablera sig.

3)Malmö FF. Jag tycker att det finns mer att plocka ut av Malmö så här långt. En nyckel är att få igång Ola Toivonen och MFF kan mycket väl få igång det under hösten.

4)Henrik Larsson. Håller han sig bara frisk så kommer han att vinna.

Jens Fjellström, expert Canal Plus:

1)Kalmar FF. Med en viss reservation för eventuellas övergångar i sommar. Får Kalmar behålla det laget som de har så vinner de. De kom igång under förra hösten och har byggt vidare på det spelet och fått behålla sin stomme i laget och kunde starta upp allsvenskan så som de önskade sig.

2) – Pass.

3) – Jag tror inte på något riktigt överraskningslag. Jag tycker att om man ser till tabellen nu så är det som förväntat. Men AIK ligger lite högre än vad jag trodde och skulle Hdelsingborg behålla Razak och Granqvist kan de mycket väl hamna topp-3.

4) Henrik Larsson. Han spelar i ett ganska bra lag och är dessutom en bra fotbollsspelare. Blir han inte skadad så är han etta.

ARTIKELN HANDLAR OM