Svensklaget mot Stanley Cup-final

Detroit favoriter att avgöra i natt mot Dallas

SPEL

Det blev en svensk hjälte senast.

Dallas Joel Lundqvist sänkte Detroit i andra perioden och reducerade till 2–3 i matchserien.

I natt möts de igen – i match 6 i Western Conference-finalen.

Foto: ap
Henrik Zetterberg och hans Detroit leder med 3–2 i matcher mot Dallas. I natt går de till final enligt Svenska Spels odds.

Pittsburgh är redan klart för Stanley Cup-final.

I Western Conference-finalen ska deras motståndare utses. Och oavsett vilket lag det blir av Dallas–Detroit så blir finalen en svenskfest.

Detroit leder med 3–2 i matcher inför nattens drama.

Storspel av Turco

Senast blev Dallas Joel Lundqvst matchjälte när han sköt segern till Dallas och reducerade matchserien.

I natt spelar Dallas hemma, men Detroit med bland annat Henrik Zetterberg och Nicklas Lidström är favoriter att säkra en finalplats enligt Svenska Spels odds.

– Den klara 3–0-ledningen har blivit 3–2 i matchserien och Dallas surfar på vinnarvågen. Skillnaden har varit målvaktsspelet, där Dallas Marty Turco storspelat samt fått mycket god hjälp av utespelarna under senaste matcherna. Chris Osgood i Detroit har inte lika mycket att göra och Dallas har effektivt utnyttjat de chanser man fått, säger Svenska Spels oddssättare Stefan Österberg och fortsätter:

Knappa favoriter

– Match 6 kommer troligen bjuda på en målsnål tillställning därför är under fem mål favorit hos oss. Detroits förstafemma med Henrik Zetterberg i spetsen har neutraliserats i de senaste matcherna av Dallas två svenskar Loui Eriksson och Joel Lundqvist tillsammans med Toby Petersen, den matchen i matchen kommer bli avgörande även ikväll. Detroit ska fortfarande vara favoriter, om än knappa, men det skulle vara roligt med en sjunde match i Detroit, varför inte ett nytt svenskt avgörande, Loui Eriksson?

FAKTA

Stanley Cup-oddsen:

Dallas–Detroit

1-X-2: 2.35-3.00-2.05

Över/Under:

Över 5 mål: 2.05

Exakt 5 mål: 4.10

Under 5 mål: 1.95

Handikapp, 1–0:

1.53-4.70-2.60