”Vi räknar med höga insater”

Spelbolagen ger sin syn på årets stora spelfest

SPEL

The Battle of Britain har fått en ny innebörd.

I morgon ska världens största klubbturnering avgöras – i Moskva.

Manchester United mot Chelsea i Champions League-finalen.

Så här ser spelbolagen på deras största spelsatsning innan EM.

Foto: ap
Manchester United är favoriter i Champions League-finalen där spelbolagen gör sin största satsning för året – i alla fall innan EM.

Dan Vikman, Expekt:

– Vi räknar med riktigt höga insatser på främst Manchester United efter en månad då spelarna har vunnit mycket på favoritlagen i de stora fotbollsligorna. United har ju en extremt bra säsong bakom sig med FA-cupen som enda bakslaget och Sir Alex Ferguson kommer inte att lämna något åt slumpen. Men Chelsea hade varit ligamästare i dag om man inte slarvat bort två poäng hemma mot Wigan och för de som söker utdelning bör våra ”hur man vinner finalen-odds” vara lockande. Bland annat 10.00 på United efter övertid och 12.00 på Chelsea som segrare efter övertid. Båda lagen ger respektive 9.00 i odds som vinnare efter övertid och straffar.

– Hur jag tror att det går? United vinner efter förlängning! 1–1 vid full tid och Ronaldo avgör i förlängningen.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Som nyblivna Premier League-mästare är Manchester United även favoriter till Champions League-titeln trots Chelsea vinst i förra mötet. Då var det mittfältaren Michael Ballack som var tungan på vågen när Chelsea vann med 2–1 i ligan och Ballack blev tvåmålsskytt. Så kommer inte vara fallet denna gång. Det kommer med stor sannolikhet bli en match i matchen mellan Didier Drogba och Cristiano Ronaldo. En match som världens för tillfället bästa spelare, Cristiano Ronaldo kommer att gå vinnande ur.

Jörgen Sparredal, bet365:

– En gigantisk match där vi för första gången räknar med att omsätta mer pengar på livespelet än på förtidsspelet i en Champions League-final. Intresset för matchen är fantastiskt och inklusive liveoddsen kommer vi att erbjuda över 100 spelmarknader på onsdagens final. Manchester United är knappa favoriter men vi räknar med en riktigt jämn och tuff match där vi tyvärr tror på väldigt få mål.

Erik Bäcklund, Unibet:

– Unibet kommer att erbjuda över 200 spel på Champions League-finalen och vi märker redan nu hur stort spelintresset runt matchen är. Båda lagen kommer till spel utan några större skadebekymmer, även om både Terry och Drogba drog på sig smällar i sista Premier League-matchen. Finalen som spelas i Moskva känns helöppen, och även om Manchester United är det lag som har spelat mest attraktiv fotboll under året, känns Chelsea heta just nu och Londonlaget är oerhört revanchsugna efter andraplatsen i ligan och finalförlusten i Carling Cup mot Tottenham. Ballack är i storform och kanske kan det bli tysken som fäller mäktiga United i Romans hemland?