”Sverige saknar helt enkelt klass”

Exklusivt: Legenderna Boniek och Bobic sågar Sveriges EM-chanser i sommar

Foto: bildbyrån
dömer ut sverige De forna storstjärnorna Zbigniew Boniek och Fredi Bobic ger sin syn på Sveriges EM-chanser exklusivt bara för Sportbladet Spel.
SPEL

Två europeiska fotbollslegender dömer ut Sveriges chanser i EM.

Exklusivt för Sportbladet Spel ger Expekts ambassadörer Zbigniew Boniek och Fredi Bobic sin syn på Sveriges EM-äventyr.

Den forne polske storstjärnan Zbigniew Boniek, med VM-brons 1982, och den tyske EM-guldmedaljören 1996, Fredi Bobic tror inte på Sverige i EM.

Numera är de båda stjärnorna experter och ambassadörer för spelbolaget Expekt.

Exklusivt för Sportbladet Spel ger de båda sina tips i den superheta grupp D och motiverar också varför inte Sverige kommer nå kvartsfinal under veckorna i Alperna.

”Verkligen svårt”

Boniek, som utsågs till en av de hundra bästa spelarna det senaste århundradet av Fifa nyligen, går längst och tippar Sverige sist i gruppen.

– Sverige klarar sig normalt sett bra i stora turneringar tack vare sitt lagspel men det här blir verkligen svårt för Sverige, säger han till Sportbladet Spel.

”Saknar självförtroende”

Fredi Bobic tippar att Sverige slutar trea i gruppen.

– Sverige har ett stabilt lag men saknar självförtroende i de stora, avgörande ögonblicken.

Fredi Bobic är inte heller nådig i sin kritik mot Sverige inför den, kanske, helt avgörande inledningsmatchen 10 juni mot Grekland.

– Sverige saknar helt enkelt klass för att vinna den matchen, menar han och tror i stället på oavgjort.

Gemensamt för de båda experterna är att de tror stenhårt på de regerande mästarna Grekland i gruppen.

FAKTA

Så slutar grupp D enligt legenderna:

BONIEKS TIPS:

1) Grekland

2) Spanien

3) Ryssland

4) Sverige

BOBICS TIPS:

1) Grekland

2) Spanien

3) Sverige

4) Ryssland

Fakta om stjärnexperterna:

Zbigniew Boniek:

Har av självaste Pelé namngetts som en av världens 125 bästa fotbollsspelare och FIFA inkluderade honom i deras lista över de 100 bästa någonsin.

Han vann en bronsmedalj med Polen i VM 1982. Med Juventus vann hann Cupvinnarcupen 1984, europeiska supercupen 1984 och European Cup 1985. På 80 matcher med det polska landslaget gjorde han 24 mål.

Han avslutade sin professionella fotbollskarriär i A.S. Roma 1988 och hade därefter en framgångsrik karriär som affärsman. I dag är han exklusiv ambassadör för expekt.com. Född 1956.

Fredi Bobic:

Var en stor tysk målgörare i mitten av nittiotalet. 1996 var han målkung med 17 mål och var med i det tyska lag som tog guld i EM samma år.

Bobic var en notorisk målgörare i Stuttgart och var en del av den fruktade offensiva trion ”Magisches Dreieck”, tillsammans med Balakov och Elber.

Sammanlagt har Bobic gjort 37 landskamper och tio mål. Han var överraskande nog med i EM 2004 efter att kommit tillbaka till landslaget 2002 efter fyra år utan spel för Tyskland.

I dag är han fotbollsexpert i tysk TV och bor med sin familj i Berlin och är exklusiv ambassadör för expekt.com. Född 1971.

Källa: expekt.com.