”Vi har gjort en polisanmälan”

Lotteriinspektionen kritiska till Betssons spelbutik

SPEL

Betssons nystartade butik på Götgatan i Stockholm är olaglig.

– Vi har gjort en anmälan om brott mot lotterilagstiftningen, säger Lotteriinspektionens generaldirektör Hases Per Sjöblom.

Foto: lotteriinsp.se
Hases Per Sjöblom.

Myndigheten har följt utvecklingen noga i samband med att det utländska spelbolaget Betsson öppnat en spelbutik i Stockholm.

Kontrollanter på plats

De hade kontrollanter på plats i dag när butiken öppnade och har ännu inte lämnat sina rapporter, ändå har Lotteriinspektionen redan gjort en polisanmälan mot Betsson.

– Vi har läst de pressmeddelanden som de skickat i samband med öppnandet av butiken och med de som utgångspunkt så har vi gjort en polisanmälan om brott mot lotterilagstiftningen, säger generaldirektören Hases Per Sjöblom och fortsätter:

”Kan ifrågasättas”

– Det står tydligt i lagstiftningen att man måste ha tillstånd för att starta den här typen av verksamhet och något tillstånd har de inte.

Ser ni någon trend att fler utländska spelbolag kommer att gå samma väg som Betsson?

– En trend är det ju i viss mån eftersom detta är första gången det har hänt. Men en trend kan vi kanske prata om i fall det händer fler gånger.

Svenska Spels informationschef var fåordig om den nyöppnade spelbutiken när Sportbladet Spel talade med honom:

– Det finns inte så mycket att säga förutom och det kan ifrågasättas enligt de lagar som finns, säger Andreas Jansson på Svenska Spel.