Spelbolagen osäkra på Tjeckiens status

Spelbolagen ger sin syn på Schweiz–Tjeckien

SPEL

Här nedan följer sju spelbolags syn på EM:s öppningsmatch mellan Schweiz–Tjeckien.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Öppningsmatchen känns väldigt svårtippad. Tjeckien är normalt det bättre laget men då Schweiz har hemmaplan kan de inte räknas bort. Vi håller Tjeckien som grupp A:s näst bästa lag och ett spel på att de vinner gruppen ger oddset 3.50. Årets EM är vår största satsning någonsin och vi erbjuder över 500 odds per match samt ytterligare 35 olika livespel då matcherna pågår.

Dan Vikman, Expekt:

– Här har oddset svängt en del den senaste månaden. Oddset på Schweiz har gått ned och samtidigt höjts på Tjeckien. Allt fler tror på Schweiz eller på kryss i matchen bland våra spelare. Schweiz har ett ungt och intressant lag med publiken i ryggen medan Tjeckien känns aningen mer svårbedömt utan skadade Rosicky. En riktig nyckelmatch direkt i gruppen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Vi tror det kommer att bli en jämn match där Schweiz med stöd av hemmaplan och ett ungt och hungrigt lag kommer att kunna bjuda Tjeckien på en bra match. Men Schweiz får se upp med Milan Baros, förra EM:s skyttekung, och reslige Jan Koller, som är riktigt målfarliga. Tjeckien som vann sin kvalgrupp före Tyskland är knappa favoriter men värdlandet Schweiz kan inte räknas bort.

Klas Winberg, Betfair:

– Det här är inte bara öppningsmatchen utan även den match som spelarna verkar tycka är mest svårtippad i första omgången. Många gillar dock 2.94 på Schweiz och där har över hälften av de satsade pengarna hamnat hittills. Att 1–0 på Schweiz spelas till lite lägre än 0–1 i kombination kan skvallra om att hemmanationen är den förtäckta favoriten.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Gällande Schweiz ska man aldrig underskatta fördel av hemmaplan; få trodde att Tyskland skulle gå så långt på hemmaplan i senaste VM och vem trodde att Sydkorea skulle gå till semifinal i VM 2002? Tjeckien är samtidigt långt ifrån fornstora dagar; de gamla rävarna har antingen slutat eller är på dekis. Vi på Ladbrokes förväntar oss ett ställningskrig i öppningsmatchen och oddsen reflekterar det.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Två defensivt inriktade lag inleder EM och vi tror inte på någon målfest, vill man spela på 0–0 så får man endast 6,25 hos oss men med sådana som Jan Koller på planen är fasta situationer något som kan bryta dödläget.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Öppningsmatch och fullsatt! Tjeckien brukar alltid bjuda på en underbar fotboll när stora mästerskap drar igång. Våra kunder tror också starkt på bortavinst, men vi ser lite frågetecken i laget då Tomas Rosicky är skadad och Pavel Nedved har tackat nej till EM-spel. Rosicky brukar vara lagets stora spelmotor tillsammans med just Pavel Nedved.