Österrike – EM:s stryklag?

Spelbolagen synar Österrike–Kroatien

SPEL

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Österrike–Kroatien.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Vi har väldigt svårt att se hur Österrike ska kunna lyckas trots hemmaplan. De är nu stora favoriter att sluta sist i gruppen och vi erbjuder över 100 gånger pengarna på att de vinner EM. Kroatien är ett svårbedömt lag men vi tror att de har väldigt goda chanser att ta sig vidare från gruppspelet.

Dan Vikman, Expekt:

– Kroatien är en mycket het outsider till EM-titeln och blir att räkna med bara nerverna håller. Ett tekniskt, taktiskt och småfult lag på samma gång. Och man har en väldigt skicklig coach i Bilic. Österrike är utdömt av alla på förhand, men det kan finnas krysschans här. Österrike kommer att kämpa till sista blodsdroppen.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Österrikes chanser i EM bedöms som inte så stora och laget är det som betalar bäst som vinnare av EM. Värdlandets motstånd i första matchen, Kroatien, gick till slutspel på bland annat Englands bekostnad och är ett svårspelat lag med många individuellt skickliga spelare. Kroatien blir favoriter i det här mötet där Österrike får koncentrera sig på försvarsspelet.

Klas Winberg, Betfair:

– Ytterligare en match som spelarna ser som enkel. Värdarna Österrike ges inte mycket förtroende. Spelen ligger nästan uteslutande på Kroatien. Av döma av oddsen på rätt resultat verkar spelarna tro på en hyfsat målrik match.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Jag förväntar mig en övertygande vinst för Kroatien. Österrike får nog anses som det svagaste laget i EM, trots fördel av hemmaplan. Kroatien däremot är EM:s minsta land befolkningsmässigt men när det gäller fotbollen så är de Balkans jätte.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Det här blir Österrikes premiär i EM-slutspelets historia när man i form av hemmanation automatiskt har kvalificerat sig till mästerskapet. Kroatien får på förhand anses vara favoriter i denna grupp tillsammans med Tyskland. Österrike har få spelare i truppen med erfarenhet av de stora europeiska ligorna där 25 åriga Pogatetz är en av spelarna i truppen som imponerat mest under de tre senaste säsongerna på sin vänster- och mittbacksplats i Middlesbrough. 2006 uteslöts han ur truppen efter att ha kritiserat Hickersberger och Ivanschitz men är tillbaka nu och de lär behöva en spelare av hans dignitet. Utgången av matchen kommer att avgöras antingen på Österrikes hemmaplansfördel eller ett mer erfarnare Kroatien.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Värdnationen brukar alltid klara sig bra, men Österrike ses som turneringens stryklag. Klarar de sig vidare från gruppspelet har de gjort en bragd. Lagets mest namkunniga spelare Alex Manninger måste spela över sin förmåga för att stoppa namn som Modric, Kranjcar och Olic.