Bet365: ”Tyskland är största favoriterna”

Spelbolagen ger sin syn Tyskland–Polen

SPEL

Här nedan ger sju spelbolag sin syn på kvällens Tyskland–Polen.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Tyskland är det i särklass mest populära laget bland våra kunder och vi håller dem som klara favoriter att vinna EM. Vi har tagit väldigt få spel på att Polen vinner EM utanför de polska gränserna och vi tror de får svårt att hävda sig. Tyskland är premiäromgångens största favorit och allt annat än en tysk seger mot Polen skulle vara en stor överraskning för oss.

Dan Vikman, Expekt:

– Tyskland har hamnat i en på förhand ganska lätt grupp men Polen kommer inte att bli att leka med i första matchen. Polen är ett lag med stort självförtroende efter segern i sin kvalgrupp före Portugal och coachen Leo Beenhakker är extra laddad inför detta möte. Finns krysschans här också. Tyskland brukar starta lugnt och ändå traggla sig vidare.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Psykkriget länderna emellan har pågått hela veckan och allt från små isbjörnar till avhuggna huvuden har varit en del i krigsföringen. I själva matchen är det Tyskland som är favoriter till att vinna och även om Polen imponerade i kvalet, där de vann gruppen före Portugal, så kommer de att få en tung kväll på Wörthersee Stadion.

Klas Winberg, Betfair:

– Tyskland är omgångens spik om man får tro spelarna. Ingen vågar tro att Polen ska kunna rubba den tyska maskinen. Polens odds var nere och nosade på 6 gånger pengarna efter segern över Albanien borta men studsade sedan upp till över 7 efter den mindre övertygande oavgjorda matchen mot Danmark 1 juni.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Förhandsfavoriten Tyskland går mot planenlig vinst. Tyskland är favorittippad – både av våra oddssättare och spelare – till vinnare av EM till oddset 5,00, så en vinst mot Polen borde inte vara några större problem. Synd för Polen att inte Podolski och Klose spelar för födelselandet eftersom båda spelas friskt som skyttekungar i EM.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– I Klagenfurt möts trefaldiga mästarna Tyskland och Polen i ett väldigt känsloladdat möte. Lagen har möts 15 gånger tidigare och på papperet är Tyskland klara favoriter i denna match. Polen kommer dock att göra allt för att spräcka Tysklands förlustfria svit mot Polen på 75 år. Senaste mötet i mästerskapssammanhang var under världsmästerskapet på hemmaplan i Tyskland. Då hade Tyskland stora problem att besegra ett desarmerat Polen där Oliver Neuville frälste Tyskland på övertid med matchens enda mål. Samtidigt måste man också ha i åtanke att Tyskland inte har vunnit en enda match under de två senaste Europeiska mästerskapen. Håller målformen i sig för den 27 årige Ebi Smolarek som gjorde hela nio i kvalet?

Henrik Lengstedt, Betway:

– Tunga och starka lagmaskinen Tyskland är storfavoriter att plocka hem bucklan i år. Alla räknar med vinst i första matchen mot Polen. Men i VM 2006 stötte Tyskland på patrull, och Polen ställer upp med ett starkare lag denna gången. De kan falla ”tungt” mot Polen som ger 6,75 gånger pengarna.