Betway: ”Undrens tid är inte förbi”

Spelbolagen synar Rumänien–Frankrike

SPEL

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Rumänien–Frankrike.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Frankrike har en spännande blandning av gammalt och ungt precis som senast de vann en stor titel 2000. Vi tror att det är med och gör upp om EM-titeln och rankar dem som turneringens fjärde bästa lag. Trots att Rumänien var väldigt bra i kvalet tror vi att de blir gruppens strykpojke och det skulle förvåna oss om de undviker sistaplatsen. Frankrike är klara favoriter att vinna kvällens match med 1–0 och 2–0 som de i särklass mest populära resultatspelen.

Dan Vikman, Expekt:

– ”Dödens grupp” på menyn denna EM-kväll och det är bara att räkna med raffel från den första spelminuten. Rumänien har ett lag som kan matcha de bästa och Frankrike kan lätt luras in i ett stort bollinnehav som inte leder till nånting alls. Se upp för Rumänien – och Dorin Goian!

Niclas Ruthberg, Unibet:

– I första matchen i ”Dödens grupp” tar det förväntade strykgänget Rumänien sig an finalisterna från VM -06, Frankrike. Ett bra resultat är viktigt för Frankrike som väntas gör upp om kvartsfinalplatserna tillsammans med Italien och Holland. Frågan är vem som ska göra målen för Frankrike, håller Henry eller ska det bli stigande stjärnan Karim Benzema som står för målen? Åtta gånger pengarna på att han gör två!

Klas Winberg, Betfair:

– Till skillnad från Holland–Italien som spelas senare i kväll så har spelarna rusat till här för att köpa odds på fransk vinst. Frankrikes svaga vänskapsmatch har dock höjt oddset en smula från 1.81 till 1.91, så den givna spiken har kanske fått lite begynnande rost på sig.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Domenech är nog den enda tränaren som öppet bygger laguttagningar och strategi på astrologi, bland annat har han tidigare petat skorpioner eftersom han inte litar på dem. För Frankrikes skull får vi hoppas att lejonet Henry bringar mer tur och med tanke på hans säsong i Barcelona tycker man att han borde sparat ihop till en del av det.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– På förhand skulle många kunna säga att Holland, Frankrike och Italien har tre givna poäng i mötena med Rumänien. Men är det verkligen så lätt att förutse? Vi vet alla att de rumänska spelarna ger 110 procent för sitt landslag men Frankrike har kvalitén att gå hela vägen. En del problem finns i backlinjen hos Rumänien vilket får en att fundera på ett spel på Henry, Benzema eller Anelka som första målskytt. På andra sidan har vi Rumäniens Adrian Mutu som har en fantastisk säsong bakom sig med imponerande 23 mål för Fiorentina i serie A. Vad än som händer i denna match kan vi förvänta oss en underhållande match från ett högkvalitativt Frankrike mot ett vilt kämpande Rumänien.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Mardrömslottning för Rumänien, landslagsledningen visste nog inte om de skulle skratta eller gråta. Sverige lyckades ju vinna ”Dödens grupp” sist det begav sig. Oddsen talar dock till Frankrikes fördel men undrens tid är långt ifrån förbi.