Bråket som kan sänka Holland

van Basten och van Nistelrooy drar inte jämt – fördel Italien?

Foto: ap
gillar inte varandra Två storstjärnor – en vilja. Ruud van Nistelrooy och förbundskaptenen Marco van Basten uppges inte dra jämnt med varandra, något att tänka på innan du spelar i kväll.
SPEL

I kväll skulle det kunna vara en EM-final som spelas på Stade de suisse i Bern.

Men det är bara inledningsmatchen i grupp C.

”Dödens grupp” fullbordas med jättemötet mellan Holland–Italien.

Det var djupa suckar från Marco van Basten och Roberto Donadoni under EM lottningen i vintras.

De visste redan då att match nummer ett i grupp C skulle kunna avgöra hela EM-utgången för de båda ländernas del.

Och sä lär det också bli.

Knapp fördel Italien

Både spelarna och spelbolagen har svårt att skilja dessa EM-jättar från varandra, men en viss fördel finns för de regerande världsmästarna Italien som dock saknar lagkaptenen och stjärnmittbacken Fabio Cannavaro.

– I kvalet kunde inte Holland ta sig förbi gruppvinnaren Rumänien men de har ett mycket intressant lag med kanonspelare som Robben, van Persie, Sneijder, van der Sar med flera. Tyvärr skakas Holland, som mången gång förr, av interna stridigheter. Den här gången är det tränaren van Basten och strikern van Nistelrooy som inte drar jämt, säger Martin Bengtsson, sportspelschef på svenskaspel.se och ger även sin syn på statusen i Italien:

– Regerande världsmästarna tvingas undvara demonspelare som Totti och Cannavaro. Donadoni har likväl tillgång till ett flertal starka mannar. Eller vad sägs om Buffon, Zambrotta, Gattuso och Luca Toni? Luca Toni är definitivt en allvarlig utmanare om skytteligatiteln. Italien är våra favoriter då defensiven ser betydligt starkare ut hos dem.

FAKTA

Här är oddsen:

Holland–Italien: 2.90-2.10-2.30

Bäste målskytt i EM:

M. Klose: 9.50 ggr

L. Toni: 15 ggr

R. Nistelrooy: 18 ggr

Z. Ibrahimovic: 35 ggr

H. Larsson: 75 ggr

Odds från svenskaspel.se.