Expekt: ”Som en EM-final – på papperet”

Spelbolagen ger sin syn på Holland–Italien

SPEL

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Holland–Italien.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Under 2,5 mål är som vanligt ett väldigt populärt spel då Italien är inblandade. Italien är knappa favoriter men Holland är väldigt svårbedömdt och det skulle inte vara någon större överraskning för oss om Holland vinner. Grupp C känns väldigt öppen även om vi håller Italien som knappa favoriter till oddset 2.50. Vi tror att Italien och Frankrike är de lag som går vidare från EM:s i särklass tuffaste grupp.

Dan Vikman, Expekt:

– Detta kunde ju vara en EM-final på papperet, men nu är det troligaste att ett av lagen slås ut i gruppspelet. Italien blir turneringens mest svårslagna lag och ett kryss eller en italiensk 1–0-seger känns mycket trolig. Holland gjorde bara 15 mål på tolv EM-kvalmatcher.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Trots att Italien får klara sig utan backstjärnan Cannavaro håller vi dem som knappa favoriter i det här mötet. Regerande världsmästarna vann kvalgruppen före Frankrike och många av spelarna som var med 2006 finns fortfarande kvar i laget. Skador stör Holland där Arsenals Robin van Persie Wesley Sneijders medverkan är tveksam.

Klas Winberg, Betfair:

– Matchen har hittills förvånansvärt låg omsättning. Det kan nog enklast förklaras av att den är mycket svårtippad och att många därför inte vill ta i den ens med tång. De flesta spelar dock på världsmästarna och Hollands odds har pressats upp från under 3 till 3.35.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– ”Dödens grupp” kan bara ha två överlevare och i denna match avgörs om en av dem blir Italien eller Holland, förlust här och det blir tufft att nå avancemang. Italien har en av världens bästa målvakter och kan han (Buffon) lyckas hålla nollan kan Italien gå mot en vinst och kanske vågar man även spekulera om en ett EM guld till oddset 8,00.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Här möts två topplag fullproppade med stjärnspelare vilka har haft hög närvaro i Champions League-slutspelen på sistone. De regerande världsmästarna med nya förbundskaptenen Donadoni har ändrat en del i sin laguppställning jämfört med förra mästerskapet. Det stora frågetecknet för Italien är om man kan bibehålla sin solida defensiv utan världsspelaren Cannavaro? Vilka superstjärnor gör mål och kan Materazzi hålla sig lugn?

Henrik Lengstedt, Betway:

– Regerande världsmästarna utan mittbacken Cannavaro kan få det tungt mot Hollands snabba och offensiva fotboll. Våra spelare tror på världsmästarna, men de har inte varit att känna igen under kvalet. Holland har däremot sett starka ut och ger hela 12 gånger pengarna om de tar hem EM.

ARTIKELN HANDLAR OM