”Det är oväntat stort intresse för Sverige”

Spelbolagen ger sin syn på Grekland–Sverige

SPEL

Här nedan följer sju spelbolags syn på Sveriges första match i EM mot Grekland

Jörgen Sparredal, bet365:

– Vi har sett ett oväntat stort intresse för Sverige och våra svenska kunder har verkligen strömmat till för att stödja sitt lag. Trots att Zlatan inte gjort mål i landslaget sedan 2005 är han fortsatt mycket populär som första och sista målskytt. Tyvärr tror vi på en målsnål match och ett spel på att det görs under 2,5 mål ger 1.50 i odds. Det finns dock fina pengar att tjäna för dem som tror på många mål.

Dan Vikman, Expekt:

– Äntligen smäller det för blågult och allt handlar om att i n t e förlora den första matchen för båda lagen. Det kommer att bli en tuff, fysisk match med få målchanser och ett misstag hit eller dit kan avgöra allt och då kanske Zlatan eller Henke kan ta hjälterollen. Troligast är dock oavgjort. Vi räknar med mycket spel på krysset.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Sveriges första match i EM spelar man mot regerande Europamästarna Grekland. Sverige med Zlatan och Henke på topp känns som det hetare alternativet. Grekland må vara regerande mästare och de vann sin kvalgrupp tämligen enkelt men Sverige håller vi som favoriter här, vem kommer inte ihåg första matchen i EM 2004 mot Bulgarien... Favorit i repris?

Klas Winberg, Betfair:

– Spelarna håller Sverige som ganska tydlig favorit, nu gäller bara att leverera. Då har fler spelare spelat på Grekland än Sverige, så många verkar tycka att 3.15 på Grekland är mer köpvärt än 2.66 på Sverige. Även om Sveriges landskamp mot Ukraina var en besvikelse så har grekernas uppvärmning varit om möjligt sämre och deras odds har gått upp från under 3 till 3.15.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Ska man spela med hjärtat eller hjärnan? Matchen är svårtippad redan från början men med Sveriges skadeläge är det omöjligt att sia om hur det går. Lagerbäcks tidigare upplagor har präglats av stabilitet i försvarspel, givna startelvor och säkra positioner – numera är i stort sett varje lagdel osäker, från målvakt upp till forwards, antingen på grund av skador eller dålig form. Spelar Sverige på topp och allt klaffar, det vill säga skadefritt och med skön känsla för bollen, så tror jag helt klart att vi har en stor chans att ta hem segern till oddset 2,50.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Efter förtroendet från Lagerbäck i vänskapsmatcherna och med Rosenberg och Elmander småskadade så har vi fått sänka oddset på att Henke bildar anfallspar med Zlatan från 2,00 till 1,25. Grekland har precis som Sverige haft det svårt i träningsmatcherna men trots att man var det lag som tog flest poäng i kvalet så får Sverige ses som knappa favoriter.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Sverige gör entré mot regerande Europamästarna. Grekland är bra, tunga och jobbiga. Dock så saknar Grekland några viktiga pjäser, mittfältsstrategen Karagounis är det största frågetecknet. Ett taggat Sverige med Zlatan i toppen kan komma att snurra upp grekerna så de får gå och köpa korv på läktaren.