”Ryssland är svårbedömt”

Spelbolagen ger sin syn på Spanien–Ryssland

SPEL

Här nedan följer sju spelbolags syn inför kvällens match mellan Spanien–Ryssland.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Spanien är stora favoriter att vinna gruppen till oddset 1.80. Bakom Spanien känns det helt öppet och vi kan inte skilja Sverige, Grekland och Ryssland åt. Ryssarna får se upp med Fernando Torres som är favorit att vinna EM:s skytteliga tillsammans med Cristiano Ronaldo.

Dan Vikman, Expekt:

– Spanien är klar favorit och ska normalt sett vinna ganska enkelt, men Ryssland är svårbedömt och har ju turneringens skickligaste förbundskapten i Guus Hiddink. Troligast är dock att ryssarnas kortpassningsspel blir blottställt mot snabba och anfallsskickliga spanjorer.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Spanien har seglat upp som en utmanare till EM-titeln och ska spela hem grupp D utan större problem. Demontränaren Guus Hiddink och hans Ryssland väntas få det svårt men det sa man även om Uefacupmästarna Zenit St Petersburg, där många av de ryska landslagsspelarna återfinns. Spanien är klara favoriter i matchen.

Klas Winberg, Betfair:

– Spanien lockar. Även om Spanien har en tendens att lägga in backen i stället för ettan i stora mästerskap så verkar få tro att det ska hända redan mot Ryssland. 2–1 vinsten mot Peru bland annat hemma nyligen drev ner oddset på Spanien från 1.8 till 1.75.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Mästerskapsräven Hiddink har flera succéer bakom sig och är det någon som kan vända Rysslands svaga mästerskapsinsatser de senaste 20 åren så är det han. Med FC Zenits Uefacupframgångar i ryggen och med Hiddinks kunnande kan eventuellt en skrällseger till oddset 4,33 vara spelbart, men våra spelare tror på Spanien helt klart.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Spanien imponerade trots att man fick nöja sig med uddamålsvinster i vänskapsmatcherna mot Peru och USA. Man tillhör som vanligt favoriterna att vinna mästerskapet och tar man bättre tillvara på alla målchanser så är chansen stor att man för en gång skull lever upp till förväntningarna. Ryssland har en trupp baserad på inhemska spelare som nog är relativt okänd för övriga Europa men ligan är stark vilket inte minst Zeniths Uefacup-vinst visade och man snuvade trots allt England på EM-platsen

Henrik Lengstedt, Betway:

– Första matchen i Sveriges grupp. Allt Guus Hiddink tagit sig för tidigare i landslagssammanhang har gått över förväntan, Sydkorea till semifinal i VM 2002, Australien åkte orättvist ut mot Italien i åttondelsfinalen i VM 2006. Ryssarna har imponerat och spelarna tror att de kan knipa en plats i kvarten, på Sveriges bekostnad.