Vem ska göra målen?

Spelbolagen ger sin syn på Schweiz–Turkiet

SPEL

Det är två lag som inledde EM med att förlora.

I kväll är det vinna eller försvinna.

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Schweiz–Turkiet.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Efter att Schweiz och Turkiet förlorat sina öppningsmatcher ger nu båda lagen över 100 gånger pengarna att vinna EM-guld. Det här blir en intressant match då båda lagen måste gå för seger och så här långt har våra kunder visat störst intresse för oddset på Schweiz.

Dan Vikman, Expekt:

– Vinna eller försvinna för hemmanationen med tanke på att Portugal väntar i sista matchen. Schweiz spelade bra mot Tjeckien men utan Frei är frågan vem som ska göra målen och luriga Turkiet kan ta chansen i en på förhand mycket öppen match.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Båda lagen hade faktiskt lite otur i öppningsmatcherna. Schweiz borde kanske haft en straff och Turkiet höll uppe spelet bra mot de favorittippade portugiserna. Det här är en ” måste-match” för båda lagen och räkna med en riktigt tuff tillställning på St. Jakob Park i Basel. Schweizarna har dock fått ett jätteavbräck, i form av sin skyttekung Frei och det saknas därmed kraft och fantasi framför målet. Frei såg oerhört stark ut i första halvlek mot Tjeckien, innan han gråtandes fick ledas av planen, det gjorde ont i fotbollshjärtat.

Klas Winberg, Betfair:

– Även utan Frei, som är ute ur turneringen med skadat knä, så är Schweiz favoriter mot Turkiet. Schweiz spelas till lägre odds och majoriteten av volymen ligger på hemmanationen. Det är två tilltufsade lag som möts i Basel i kväll. Schweizarna som tappat sin skyttekung och turkarna verkar ha förlorat stabile mittbacken Gökhan Zan. Dessutom fick en del ytterligare turkiska spelare en del småskador. Detta anses vara jumbofinalen i gruppen och spelarna ger varken Schweiz eller Turkiet stor chans att gå vidare. I kraft av hemmaplan tror jag att Schweizarna tar detta.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Förlorarna från första omgågen möts. Trots att Alexander Frei skadades i första halvlek kämpade värdnationen på bra. Laget hade flera bud på kvittering men i slutändan blev det en tung förlust mot Tjeckien. Turkiet blev däremot utklassade av Portugal och därför tror vi ändå på en schweizisk seger i denna match till oddset 2,25.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Schweiz visade mot Tjeckien att laget har en hel del kvalitéer i laget och trots att lagkaptenen Alexander Frei nu är skadad så har oddset för en hemmaseger sjunkit från 2,25 till 2,10. Vi tror dock inte på någon målfest varför oddset på över 2,5 mål ligger på 2,50 gånger pengarna.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Schweiz imponerade stort i öppningsmatchen, men det säger nog mer om Tjeckien än om Schweiz. Stort avbräck för hemmanationen när lagets stjärna Alexander Frei hoppade på kryckor efter matchen och han är förmodligen borta från resten av turneringen. Turkiet med stjärnor som Emre, Nihat och Altintop är ett bättre lag än Schweiz och 3.15 är finfina odds.