”Portugal rankas som EM:s tredje bästa lag”

Spelbolagen ger sin syn på Tjeckien–Portugal

SPEL

Det är gruppfinal i grupp A i Genève i kväll.

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Tjeckien–Portugal.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Tjeckien imponerade inte nämnvärt trots seger mot Schweiz och vi har därför valt att höja deras guldodds från 13 till 19 gånger pengarna. Oddset på Portugal har däremot justerats från 8.50 till 6.50 och de rankas nu som turneringens tredje bästa lag efter Tyskland och Spanien.

Dan Vikman, Expekt:

– Portugal imponerade stort mot Turkiet och den som trott att laget främst bestod av Ronaldo fick förstås öppna ögonen. Portugal lär bli det mest sevärda laget i turneringen och Tjeckien får precis som Turkiet svårt att stå emot farten och tempoväxlingarna. Dock har Tjeckien Petr Cech i målet. Han kan fixa ett kryss!

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Portugal öppnade stabilt i matchen mot Turkiet, även om de stundtals fick utstå en del tryck mot sitt eget mål. Det är helt klart en klasskillnad mellan Portugal och de övriga tre lagen i gruppen och tjeckerna kommer att få det tufft i denna match. Släpper målskyttet för Ronaldo, kan det bli en portugisisk målkavalkad.

Klas Winberg, Betfair:

– Helt uppenbarligen så är spelarna imponerade av den offensiva explosion som portugiserna bjöd på mot Turkiet. Hela 87 procent av köpvolymen ligger på Portugal. Tjeckien låg länge på dryga tre men har efter första omgångens spel pressats upp till fem. Koller byttes som bekant ut mot Schweiz då man såg att långbollstaktiken inte fungerade. Det finns mycket kvalitéer i Tjeckien och de ställer om betydligt snabbare än vad Turkiet gör. Jag tror därför att tjeckerna krigar till sig ett kryss i den här matchen vilket också tycks vara deras målsättning.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Portugal vann övetygande med 2–0 mot Turkiet och visade att de är en av de nationer som har kapacitet att ta sig till finalen. Tjeckien vann visserligen mot Schweiz men övertygade däremot inte. Med tanke på första omgången så tror vi att Portugal går mot en klar seger mot Tjeckien till odds 1,80.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Portugal imponerade verkligen mot Turkiet och hade inte stolparna varit i vägen hade det blivit en förnedrande premiärförlust för turkarna. Nu ställs Portugal mot ett helt klart bättre organiserat lag. Tjeckerna imponerade dock inte alls i premiären varför oddset på Portugal helt rasat från ursprungliga 2,25 ner till 1,85.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Tjeckien kom undan med blotta förskräckelsen i öppningsmatchen mot Schweiz, saknaden av Rosicky och Nedved var tydlig. Portugal motsvarade alla förväntningarna då man besegrade Turkiet 2–0 och visade stundtals upp en mycket fin fotboll. Tjeckien får höja sig om de vill ha poäng med sig från denna matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM