Här är superoddset på ett nytt mirakelguld

Spelbolagen ger sin syn på Österrike–Polen

SPEL

Båda lagen imponerade i första omgången – ändå står de på noll poäng inför kvällens ödesmatch.

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Österrike–Polen.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Vi rankar Österrike som EM:s sämsta lag och de kan nu spelas till över 350 gånger pengarna att vinna EM-guld trots hemmaplan. Även Polen ger över 100 gånger pengarna men är dock favoriter att vinna detta bottenmöte i grupp B.

Dan Vikman, Expekt:

– Österrike skämde verkligen inte ut sig i första matchen och hade hugg på en poäng i slutet av av mötet med Kroatien. Det kommer att bli ett massivt drag på läktarna i Wien men Polen lär tysta fansen. Polackernas högre tempo kommer att avgöra en svängig match känns det som.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Två lag som kommer att få oerhört svårt att gå vidare efter förlusterna i första gruppspelsmatchen. Österrike öppnade med en 4-5-1- formation och såg oerhört harmlösa ut i matchen mot Kroatien, men när det bytte in ett par offensiva spelare och ändrade uppställning såg de rätt farliga ut, även om de var oerhört bleka framför mål. Kanske var det också kroaterna som fick Österrike att se bättre ut än vad de verkligen är? Polen, med tränare Beenhakker i spetsen spelade oväntat offensivt mot Tyskland, och med rätt inställning från båda lagen kan denna på papperet rätt trista match, bli ganska kul att titta på.

Klas Winberg, Betfair:

– Vi var många som charmades av den offensiva inställning Polen bjöd på mot Tyskland. Två enskilda misstag straffades dock skoningslöst av Podolski som ytterligare en gång visar att släkten är värst. Även Österrike spelade en fröjdig fotboll och hade nog varit värda att få med sig ett kryss mot Kroatien. Polackerna är favoriter i den här matchen som anses vara gruppens jumbofinal då spelarna inte tror att dessa lag lyckas ta sig vidare. Jag väljer att gå mot strömmen här och säga att Österrike ror hem den här matchen. Jag tycker att Österrike skapade mer än vad Polen gjorde och det mot ett av världens mest vattentäta försvar. Slarviga polska backar och en vrålande hemmapublik fäller avgörandet.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Österrike fick en mardrömsstart på EM med en straff i inledningsminuterna. Men trots det gjorde de en överraskande bra match och de hade många goda målchanser i andra halvlek. Polen spelade också överraskande bra, trots en i slutändan klar 0– 2-förlust mot Tyskland. Det kommer att bli en spännande match, men i slutändan är det här en match av akademiskt syfte, båda lagen åker ur i gruppspelet.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Sju gånger tidigare har dessa lag mötts. Polen har ett litet övertag med fyra vinster gentemot Österrikes tre. Lagen stötte på varandra senast under kvalificeringen till VM 2006. Då vann Polen både borta och hemma. Polen är favoriter i denna match till 2,20 Österrikes insats i första matchen lär dock ge dem självförtroende nog att tro på poäng. Ett kryss (3,25) är inget önskeresultat för något av lagen så en vinst (3,20) här för Österrike är absolut nödvändigt vilket de kommer att slita hårt för. Inget av lagen verkar oroas av skador så båda lagen kan mönstra ordinarie uppställning. Inget av lagen lyckades näta i premiären så ett spel på ”första lag att göra mål” och ”målskytt” borde därför ha lite värde.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Österrike växte in i matchen mot Kroatien och var värda ett oavgjort resultat. Polen mötte ett mycket starkt Tyskland och föll trots bra intentioner i spelet. Polen är befogade favoriter i denna match och måste gå för alla tre poängen, samma sak gäller Österrike. Är ställningen lika kan det öppna för en offensiv fotboll sista 20, vilket kommer att gynna Polens snabba spelvändningar.