Bet365: ”Vi kan bara hålla med spelarna”

Spelbolagen ger sin syn på Kroatien–Tyskland

SPEL

De är två lag som är favorittippade av spelbolagen som drabbar samman i kväll i Klagenfurt.

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Kroatien–Tyskland.

Jörgen Sparredal, bet365:

– En tidig gruppfinal där tyskarna är klara favoriter efter att ha imponerat mest i öppningsmatchen. En stor majoritet av spelen läggs på tysk seger i matchen samt att vinna gruppen. Vi kan bara hålla med spelarna då det skulle vara en stor överraskning om Kroatien besegrar guldfavoriterna Tyskland.

Dan Vikman, Expekt:

– Tyskland fick verkligen en hel del öppna ytor mot Polen men det lär inte bli lika enkelt mot Kroatien som kommer att spela för en poäng. Vi kan se fram emot en mycket tuff match men vi räknar med väldiga insatser på Tyskland, precis som mot Polen senast.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Den tyska lagmaskinen är i full rulle. Det var ett behärskat Tyskland i första matchen och det verkar som att varje spelare har mål i sig och det gör dem naturligtvis oerhört farliga. Förutom ett par darriga försvarssituationer under de första 15 minuterna, imponerade tyskarna stort i matchen mot Polen. Ballack, Klose, Gomez, Podolski och co verkar dessutom ha riktigt roligt när de spelar fotboll. Kroatien gick och småsov i matchen mot Österrike. Det var riktigt farligt och kunde ha straffat sig med Kienasts nick på övertid. Kroaterna har mycket att bevisa mot Tyskland, och det finns helt klart stor potential och mål även i herrarna Petric, Olic, Modric, Klasnic och Srna.

Klas Winberg, Betfair:

– Oddsen och spelet på den här matchen ger en ganska klar bild av hur lagens insats i första omgången upplevdes. Den tyska lagmaskinen var precis så tysk, tung och effektiv som den är i motståndarnas mardrömmar medan Kroatien kom undan med blotta förskräckelsen mot Österrike. Det är svårt att ens förställa sig den match där Tyskland skulle kunna förlora mot Kroatien med första omgångens insats färsk i minnet. Kroatiens odds har även pressats upp från 3.5 till 5.8. Hela 92 procent av köpvolymen ligger på Tyskland och endast tre på Kroatien. Jag sticker knappast ut hakan om jag säger att jag tror på en tysk seger.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Denna match blir nog en ganska klar seger för Tyskland till oddset 1,72. Tyskland är förhandsfavoriten och de gjorde en bra match mot Polen där Podolski i assist med Klose fick in två mål. Kroatien har ett riktigt starkt lag som kan gå långt, men ska nog vara glada med ett kryss i kväll.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– En vinst för något av lagen i denna match kommer med stor sannolikhet innebära en kvalificering till slutspelet i turneringen. Lagen har stött på varandra sju gånger tidigare där Kroatien endast tagit poäng vid två tillfällen med en seger och en oavgjord. Resten av mötena har slutat med tysk seger. Senaste mötet 1998 slutade dock med en överraskande klar 3–0-vinst för kroaterna. Podolskis fina form lär hålla i sig samtidigt som Klose är ivrig att öppna sitt målkonto. Kroatien måste förbättra sin senaste insats om man ska komma undan med några poäng i detta möte. Med detta i baktanke är Tyskland favoriter till gruppsegern till 1,33 gånger pengarna där oddset är något högre på Kroatien som ger 3,50.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Kroatien pressade som väntat Österrike i början av matchen och gjorde tidigt 1–0, för att sedan tappa initiativet totalt och lät sig bli tillbakatryckta av ett inspirerat Österrike. Lagmaskinen Tyskland imponerar som vanligt, Polen spelade en mycket bra fotboll stundtals men Tyskland kunde ändå vinna och såg ruskigt stabilt ut. Kan Kroatien spela som i kvalet så blir det en mycket spännande match, men spelar de som i första matchen så blir de en munsbit för tyskarna.