”Italien gjorde bort sig senast mot Holland”

Följ duellen Kåmark vs Strömberg – varje dag under hela EM-festen

Pontus Kåmark och Glenn Strömberg.
SPEL

Under hela EM-slutspelet kan du följa EM:s hetaste tipsduell.

Tv-experterna och Expekt-profilerna Glenn Strömberg och Pontus Kåmark gör upp mot varandra exklusivt för Sportbladet Spel i samarbete med spelbolaget Expekt.

Varje dag tippar de varje match i spelformen 1–X–2.

FREDAG 13 JUNI – GRUPP C

GLENN STRÖMBERG:

Italien–Rumänien

Tid: 18.00.

Spelort: Zürich.

Glenns tips: 1.

Glenns kommentar: Rumänien svek mig lite spelmässigt i min tro på laget mot Frankrike, jag tycker inte att man visade upp mycket offensivt. Jag har ju trott på dem som ett överraskningslag i EM men nu tvivlar jag lite på Rumänien. Italien är piskat att vinna och har fått rejält med stryk av pressen efter 0–3 mot Holland. Italien brukar kunna ta fram sitt bästa spel i dessa pressade lägen och jag tror att man gör det igen och vinner.

Holland–Frankrike

Tid: 20.45.

Spelort: Bern.

Glenns tips: 2.

Glenns kommentar: Först och främst är detta en match som är ett enormt bra underspel. Jag tror på mycket få mål. Italien bjöd lite på förlusten mot Holland; 3–0 tycker jag inte speglar matchen och 2–1 var ju nära innan trean. Holland kommer inte att kunna spela ut som mot Italien. Frankrike är bra defensivt och jag känner lite för dem. Henry kommer också eventuellt tillbaka. I en match som är oerhört jämn litar jag på min fingertoppskänsla och spelar Frankrike.

PONTUS KÅMARK:

Italien–Rumänien

Tid: 18.00.

Spelort: Zürich.

Kåmarks tips: 1.

Kåmarks kommentar: Italien gjorde bort sig mot Holland. Över huvud taget visade man upp ett dåligt lagspel, och det brukar verkligen inte Italien göra. Nu väntar spelarbyten och jag tror på en rejäl italiensk skärpning. Rumänien kommer försöka spela defensivt, men räcker inte till. Jag har lite svårt att se Rumänien göra mål. Men Italien gör minst ett.

Holland–Frankrike

Tid: 20.45.

Spelort: Bern.

Kåmarks tips: 2.

Kåmarks kommentar: Jag tror att Holland kommer att få uppleva att Frankrike är riktigt svåra att göra mål på. Holland spelar en skön totalfotboll men man är inte så bra som Italien-matchen visade. Frankrike har fantastiskt bra kontringsspelare och Henry kanske är tillbaka. Frankrike har ett snabbare lag än Italien. Man är laddade efter 0–0-matchen mot Rumänien och jag spelar på fransk seger.

Glenn Strömberg och Pontus Kåmark tippar hela EM på expekt.com.

FAKTA

Ställningen efter 12 matcher:

1) Glenn Strömberg 7 rätt.

1) Pontus Kåmark 7 rätt.