90 procent spelar på Italien i ödesmatchen

Spelbolagen ger sin syn på Italien–Rumänien

SPEL

Det är en regerande världmästare med kniven på strupen i kväll.

Förlust för Italien och de kan packa badbyxorna och solkrämen.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Italien–Rumänien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Italien gick inte att känna igen när Holland tröskade ner dem med 3–0. Mot Rumänien finns inget utrymme för lamt och tamt agerande. Rumänien ordnade en poäng mot Frankrike efter en så tight defensiv att konstartens mästare, Grekland, grät av avund. Det blir dock svårt för Rumänien att gå vidare genom tre oavgjorda. Alltså måste även rumänerna lätta ankar. Knapp fördel Italien.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Italien ligger nu riktigt illa till och vi tror att de får svårt att gå vidare från gruppspelet. Ett spel på att de tar sig vidare ger oddset 2.25 och de rankas som tredje lag i grupp C. Italien är dock mästare på att reda ut besvärliga situationer och då de är klara favoriter att besegra Rumänien är det inte över ännu.

Dan Vikman, Expekt:

– Italien kommer att vara taggat och rustat efter 0–3-smällen mot Holland. De kommer att känna sig mycket tryggare mot Rumänien och Del Piero måste spela från start. Rumänien har kapacitet men Italien är rättmätig klar favorit. Vi räknar med 75 procent av spelen på matchen på Italien.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– De regerande VM-mästarna har kniven på strupen efter 0– 3-smällen mot Holland. Det märktes verkligen att kapten Cannavaro saknades i mittförsvaret. Rumänien hade inte ett enda skott på mål i 0–0-matchen mot Frankrike senast, men släppte samtidigt till ytterst lite bakåt. EM:s hittills sämsta match. Defensiven kommer att prioriteras även nu, men vi tror och hoppas på en något ”gladare” tillställning. Pallar Italien pressen? Lossnar det för Toni på topp?

Klas Winberg, Betfair:

– Det verkar vara ångestfyllt att kliva in i den här turneringen som regerande mästare. Både Grekland och Italien föll tungt belastade av kokande förväntningar hemifrån. Premiärnerverna för Donadonis manskap bör dock ha släppt och spelarna tror inte att Rumänien ska kunna rubba Italien. 90 procent av köpvolymen ligger på Italien som oddsmässigt också är storfavoriter. Rumänien spelades som lägst till fem gånger pengarna men den bleka insatsen i öppningsmatchen har pressat upp dem till 6.6. Jag kan inte annat än instämma, jag sticker ut hakan och säger 2–0 till Italien, Luca Toni och Del Piero står för målen.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Två lag i stort behov av seger för att ta sig vidare. Italien förlorade senast mot Holland i något som kanske var EM: s roligaste match så här långt. Rumänien å sin sida försökte trötta ut Frankrike i EM:s hittills tråkigaste match, och lyckades få med sig 0–0. Italienarna börjar av tradition turneringarna lite si och så men har ända ett klart favoritskap här. Får vi se Del Piero från start kanske? Italienarnas normalt starka försvar sågs inte att känna igen och skadade Cannavaro saknas enormt mycket.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Italien åkte på en riktig käftsmäll i premiären och måste nu repa sig ordentligt för att överleva i detta mästerskap. Rumänien krigade sig till en poäng mot ett blekt Frankrike men bör inte räcka till i detta möte. Italien har en tradition av att krångla sig vidare i mästerskap och ger 2,40 för ett avancemang.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Världsmästarna blev förnedrande av de flygande holländarna i en underbart underhållande fotbollsmatch. Rumänien höll jämna steg med Frankrike i en oerhört dålig fotbollsmatch. Tror att vi kommer att få se ett Italien som i första hand vill få ihop defensiven efter senaste matchen och ett Rumänien som spelar för ett oavgjort resultat, en målsnål match att vänta.

ARTIKELN HANDLAR OM