Bara 16 procent talar för Sverige

Spelbolagen ger sin syn på Sverige–Spanien

SPEL

Det är två lag i medvind inför kvällens gruppfinal i Innsbruck.

I kväll kan Sverige bli klart för kvartsfinal vid en seger mot Spanien.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Sverige–Spanien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Två lag som spelade ut hela registret i premiärmatcherna. Sverige visade stor kyla när man väntade ut sluga greker och sedan effektivt satte dit de chanser som uppstod. Spanien lattjade med Ryssland i en imponerande 4–1-seger. Inget snack om att Spanien är det bättre laget på pappret. Men Zlatan & co är i knallform de Luxe och kanske kan överraska. 1–1?

Jörgen Sparredal, bet365:

– Efter segern mot Grekland justerade vi oddset på att Sverige vinner EM-guld från 51 till 26 gånger pengarna. Vi tror dock att det blir tufft mot Spanien men att Sverige ändå går vidare till kvartsfinal vilket kan spelas till oddset 1.45.

Dan Vikman, Expekt:

– Spanien är klar favorit. Procentuellt sett säger våra odds att bara 16 procent talar för en svensk seger i Innsbruck. Men laget har ett spel på gång som lovar gott. Nu kommer dock backlinjen att utsättas för ett jätteprov. Villa och Torres kan vara EM:s bästa anfallspar.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Drömstart för Sverige efter 2–0 mot Grekland. Dessutom mycket viktigt att just Zlatan fick inleda målskyttet efter hans långa måltorka. ”Chippens” skada kastar lite skugga över det hela, men det öppnar samtidigt dörren för skicklige Sebastian Larsson. Sverige måste dock höja sig för att kunna utmana Spanien. David Villa sänkte Ryssland på egen hand och långa stunder såg det riktigt bra ut även spelmässigt för de röda. Räkna också med att Torres nu är sugen på att måla efter att ha agerat framspelare i första matchen.

Klas Winberg, Betfair:

– Trots en övertygande vinst i första omgången är Sverige stora underdogs mot Spanien. 87 procent av köpvolymen är på Spanien, många spelare tycker att Villa och Torres är som att ha pengar på banken med mycket generös ränta. Sveriges odds har gått i en stadig kurva uppåt från 4.5 till hela 6.8. Spanien är nu näst största favorit att vinna EM strax bakom Tyskland. Jag tror att Sverige kommer att göra en bra match och att Sebastian Larsson blir en fin injektion. Tyvärr så räcker det nog inte riktigt hela vägen. Spanien vinner med 2–1 i en match där Sverige med lite mer skärpa i avsluten hade kunnat få in en kvittering.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Ja, vad ska man säga, en magisk afton mot Grekland då Zlatan än en gång frälser Sverige med ett drömmål. Sverige hade fullständig kontroll på grekerna och Lagerbäcks på förhand kritiserade laguttagning föll mycket väl ut. Smolken i bägaren är dock skadorna på ”Chippen” och Alexandersson, och hur är det egentligen med Zlatans knä? Spanien imponerade enormt mot Ryssland, och stärkte sina aktier som en absolut guldfavorit. Att ha en världsspelare som Fabregas pa bänken vittnar om en oerhörd bredd. Sverige blev som bekant utspelat i kvalet av Spanien och mycket talar för en liknande match där Spanien har mycket boll. Spanien är favoriter men nog kittlar Sveriges hela sex gånger pengarna?

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Spanien hade inga som helst problem med Ryssland och har nu seglat upp som andrahandsfavoriter att vinna EM. Även Sverige gjorde en stark insats och det mot regerande Europamästarna och väntas bli en bättre värdemätare för spanjorerna. David Villa gjorde hat trick i premiären och tror du han upprepar bedriften så får du 30 gånger pengarna.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Spanien motsvarade alla förväntningar då man vann mot Ryssland med 4–1. Sverige vann rättvist mot Europamästarna Grekland. Många osäkra kort i Sverige dock, ”Chippen” borta resten av turneringen, Zlatan byttes ut för säkerhets skull, Henke ville byta och Ljungberg fick en kraftig smäll på revbenen. Känns som om skadebekymren hänger i, och mot ett tuffare motstånd som Spanien så behövs det friska spelare på plan.

ARTIKELN HANDLAR OM