Chockodds på ett nytt grekiskt guld

Spelbolagen synar Grekland–Ryssland

SPEL

Det kan vara två av EM:s sämsta lag som gör upp om tre poäng i kväll i Sveriges grupp.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Grekland–Ryssland.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Grekland svarade för en synnerligen slätstruken insats när man förlorade mot Sverige. Nu duger bara seger. Kan det också bli då scenariot med ett ultraoffensivt Ryssland passar Greklands snabba omställningar perfekt. Ryssland var inte alls dåligt mot Spanien, men offensivlustan är understundom väl stark och naiv. Då blir man hårt straffad i en turnering som EM. Oavgjort och 1–1?

Jörgen Sparredal, bet365:

– Båda lagen måste gå för seger och sett till hur Grekland spelade mot Sverige så har vi svårt att se hur de ska kunna lyckas. Ryssland var bra offensivt mot Spanien och vi håller dem som favoriter att besegra Grekland som nu ger 126 gånger pengarna att försvara sitt EM-guld från 2004.

Dan Vikman, Expekt:

– Otto Rehagel fick en knäpp på näsan med sin destruktiva plan i EM: 0–0 mot Sverige, 1–0 mot Ryssland och 0–0 mot Spanien skulle ge Grekland en plats i kvartsfinalen. Ryssland ser sin stora chans att skapa en direkt avgörande match mot Sverige och är favorit.

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Grekland var fantastiskt uselt mot Sverige. Vi frågar oss fortfarande vad man egentligen ville med den matchen? Rycker grekerna inte upp sig rejält här har ryssarna bra chans att studsa tillbaka efter 1–4-smällen mot Spanien. Ryssland lider dock av att Zenits guldgossar, Arshavin (avstängd även här) och Pogrebnyak (fortsatt skadad), saknas. Vi hoppas att Rysslands offensiv sätter prägel på denna tillställning, då kan den bli riktigt kul att följa.

Klas Winberg, Betfair:

– En måstematch för båda lagen men där Ryssland bör ha mest att vinna. Spelarna tror helt klart på Ryssland och 80 procent av köpvolymen läggs på ryssarna. Efter nederlaget mot Sverige har oddset på Grekland gått upp från under tre till 3.75. Grekerna har inte bara poäng att rädda i den här matchen, deras rykte står också på spel. Rullar de runt bollen på samma sätt i försvarslinjen kan de för evigt bli klassade som Europas tråkigaste fotbollslag. Jag tror dock att de lyckas utnyttja det nästan naiva sättet som Ryssland spelar på i försvaret och få med sig krysset. Det blir 1–1 i en ganska medioker tillställning.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Kanske de två lag som gjort EM:s hittills mest slätstrukna figur gör upp om poängen i denna match. Grekland försökte köra sin vanliga taktik mot Sverige genom att tråka ut och sedan kontra, men det föll ju inte speciellt väl ut. Att Ryssland förlorade mot Spanien var inte mycket att säga om. Endast tre poäng gäller for båda lagen för att ha en chans vilket bör tala för en annan attityd för båda lagen. Ryssland bör vara det bättre laget i grunden och ska ses med favoritskapet här.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Grekland gjorde en horribel insats mot Sverige och det är uppenbart att de inte kan överraska på samma sätt med det defensiva spel som gav dem gulden för fyra år sedan. Ryssland inledde första matchen positivt men deras naiva spel och slarviga försvar straffades direkt av ett världslag som Spanien. Mer överkomligt motstånd nu och här har favoritskapet svängt och Ryssland har nu spelats ner till 2,10.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Grekerna såg trötta, passiva och spelade en oerhört tråkig fotboll. Ryssarna däremot såg riktigt vassa ut i offensiven. Ryssland höll uppe spelet bra mot Spanien och kände på målramen ett flertal gånger. Ryssland imponerade även om det inte syns i resultatet i matchen. Nu måste Grekland gå för tre poäng och vi ställer oss frågande till om de över huvud taget kan lösa det mot Ryssland.