”Klar fördel Tjeckien”

Spelbolagen ger sin syn på Turkiet–Tjeckien

SPEL

Det är rejält laddat när EM går in sitt avgörande i gruppspelen.

Först ut är grupp A där Turkiet–Tjeckien möts i en helt avgörande match om en plats i kvartsfinalen.

Här nedan följer åtta spelbolags syn på kvällens match mellan Turkiet–Tjeckien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Båda lagen har tre poäng efter två omgångar. Båda lagen har 2–3 i målskillnad. Slutar matchen oavgjort efter full tid väntar inte förlängning men väl straffar direkt. Det rimliga är att vi får se Turkiet gå all in från start. Straffar mot omänskligt vasse målvakten Petr Cech är knappast något som turkarna skulle jubla över. Turkiet svarade för en urstark vändning mot Schweiz och kommer med humöret på topp och sargade kroppar efter spel på en havsbotten. Tjeckien höjde sig rejält mot Portugal, men fick likväl inkassera en 1–3-förlust. Här bör matchscenariot passa Tjeckien perfekt (ett ultraoffensivt Turkiet som sköljer fram i attack på attack) då man är skickliga på att snabbt ställa om. Fördel Tjeckien.

Jörgen Sparredal, bet365:

– Direkt avgörande match för vilket lag som följer med Portugal till kvartsfinalspelet. Vi tror det blir Tjeckien som kan spelas till oddset 1.61 att gå vidare till kvartsfinal och 2.40 att vinna matchen. Vad gäller att vinna EM-guld kan Tjeckien spelas till oddset 26 gånger pengarna medan Turkiet ger 51 gånger pengarna.

Dan Vikman, Expekt:

– Tjeckien visade bättre offensiva takter mot Portugal än mot Schweiz och har helt klart kapacitet att vinna den här matchen. Tjeckien intar en knapp favoritroll. Turkiet har fått en gyllene chans att gå vidare men krysset eller tvåan blir de mest spelade tecknen. Tjeckien är bättre och vinner!

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Högintressant match där en kvartsfinalbiljett står på spel. Tjeckien är vår oddsfavorit till 1,62, medan Turkiet står i 2,30. Trots förlusten bjöd Tjeckien upp till bra motstånd i matchen mot Portugal. Om matchen Turkiet–Tjeckien slutar oavgjort så blir det straffsparksläggning mellan de båda lagen. Upplagt för dramatik med andra ord. Räkna med en tuff match.

Klas Winberg, Betfair:

– I den här matchen ligger inledningsvis över 50 procent av köpvolymen på krysset, något som vi nästan aldrig ser. Med största sannolikhet beror det på att en del har missat regeln som säger att lag som slutar på samma poäng vid full tid efter omgång 3, och som möter varandra, får avancemanget avgjort via straffläggning. Båda lagen går alltså inte vidare genom ett oavgjort resultat. Oddsmässigt är Tjeckien favoriter men det känns fortfarande som en öppen match. Jag har tidigare gått ut och sagt att Tjeckien kan gå långt i den här turneringen, så jag måste tro att de fixar denna ödesmatch mot Turkiet, utan att det ska behöva komma till straffar.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Helt avgörande match om vilket lag som ska ta sig vidare då båda lagen står på tre poäng. Tjeckien beskrivs på förhand som lite av en outsider till att vinna turneringen, men har långt ifrån imponerat. Framförallt är det anfallsspelet som inte fungerat då varken Koller eller Baros verkar vara i form. Turkarna å sin sida hade lite tur mot Schweiz i en match som mer liknade vattenpolo än fotboll. Är hårt drabbade av skador på nyckelspelare som Emre och får se sig slå ur underläge här. Turkiet lär få finna sig i att spela ett kontringsspel, något som kan passa dem väldigt bra.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Turkiet visade prov på stark moral när man lyckades vända 0– 1 mot Schwiez och visar att laget har kvaliteér som kan ta dem vidare. Tjeckien är favoriter, men i den här matchen som vi räknar kommer bli väldigt målsnål, kan allt hända.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Tjeckien har klarat generationsväxlingen på mitten på ett hedersvärt sätt, och man är fortfarande ett bra lag och snäppet vassare än Turkiet. Turkiet fick dock extra luft under vingarna efter att ha vänt 0–1 till 2–1 mot värdnationen. En match som kan sluta hur som helst men vi tror att Tjeckien är laget som drar det längsta strået.