”Motivation kan fälla avgörandet”

Spelbolagen ger sin syn på Polen–Kroatien

SPEL

Polen har en mikroskopisk chans att avancera till kvartsfinal.

Och kan Kroatien gå igenom gruppspelet på full pott?

Här nedan följer sju spelbolags syn på kvällens match mellan Polen–Kroatien.

Martin Bengtsson, Svenskaspel.se:

– Polen var i chock under första 25 mot Österrike. Alplaget radade upp feta chanser och kunde lika gärna varit bokförda för 3– 0 efter en kvart. Polackerna redde emellertid upp situationen och passade på att göra 1–0 när Österrike pustade under en kort sekvens. Rutinerat. Lika rutinerat var det inte av den polske försvararen att dra en motståndare i tröjan. Straff och 1–1 i 92:a. Polen borde ha stängt matchen i andra halvlek, men saknade kylan i de avgörande lägena. Kroatien går fram som en virvelvind och imponerade stort när man besegrade Tyskland. Tysken hade, trots att man prövade en rad varianter, gigantiska problem att forcera Kroatiens defensiva linje. Kroatien har goda möjligheter att ta tredje raka. Speciellt som Polen inte riktigt lever upp till fina spelet i kvalet.

Dan Vikman, Expekt:

– Kroatien är klart för kvartsfinal och Polen jagar en försvinnande liten chans till andraplatsen i gruppen. Summa summarum ska Polen vinna men det är aldrig lätt att möta avslappnade, bollskickliga spelare och gör Tyskland ett par snabba mål vet man aldrig hur det påverkar Polen...

Niclas Ruthberg, Unibet:

– Kroatien har inte så mycket att spela för i den sista gruppspelsmatchen och polackerna är, trots bleka insatser hittills i EM, favorittippade att vinna. Till skillnad från Portugal har Kroatien inte lika stor bredd och det kan därmed bli en helt öppen match, där Kroatiens motivation kan fälla avgörandet.

Klas Winberg, Betfair:

– Polen– Kroatien är matchen där motivation ska slå klass. Ett Polen med ryggen mot avgrunden kliver in som favoriter mot redan klara Kroatien. Spelarna är ovanligt delade i frågan om var värdet ligger här, volymerna fördelar sig jämt. Det finns en klar risk för att halmstrået som Polen klamrar sig kvar vid är så tunt att de får panik och spelet låser sig mot ett redan svårspelat Kroatien med ett av världens bästa försvar. Kroater är ett stolt släkte och jag ser därför ett bra värde i 3.05 på Kroatien.

Andreas Gillberg, Ladbrokes:

– Grupp B är gruppen där det enda som är säkert inför sista rundan är att Kroatien avancerar till kvartsfinal från denna grupp. Från början en stor outsider till att vinna turneringen och med senaste styrkebeskedet, där de slog Tyskland, bör de nu tillhöra en av favoriterna i turneringen. Kroatien kommer precis som Portugal med stor sannolikhet vila ett antal spelare. Polen blev snuvade på sina tre poäng mot Österrike med en straff på övertid och det kan ha satt sig i huvudet på spelarna. Polen visade annars mot Tyskland att de inte är här för att backa hem och tråka sig till tre poäng utan har försökt bjuda till. Måste gå för seger och detta lär bli en öppen och trevlig match där Polen ska ses som knappa favoriter.

Thomas Bertilsson, Betsson:

– Polen (2,25) möter ett redan kvartsfinalklart Kroatien (2,85) som skrällde lite med 2–1-vinsten mot Tyskland senast. Polen har kniven på strupen och måste vinna denna match samtidigt som andra resultat måste gå med dem. Så räkna med ett vilt kämpande Polen mot ett Kroatien som har råd att lufta sin bänk.

Henrik Lengstedt, Betway:

– Kroatien är redan klart för kvartsfinal, Polen måste vinna samtidigt som Tyskland tappar poäng av Österrike. Kroatien kommer göra som Portugal, nämligen att lufta bänken. Oviss och svårtippad match, men Polens motivation att nå andraplatsen borde räcka för att slå tillbaka ett lite reservbetonat Kroatien.